Menu
Nyopererte Marius Lindvik ankom sportshotellet i St. Johann med et lite plaster på halsen som minne om visdomstanna som ble operert ut i Innsbruck nyttårsaften. Hvorvidt han hopper det siste rennet i den 69. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen er ikke avklart. Foto: Geir Olsen / NTB

Lindvik hopper i Bischofshofen – utskrevet fra sykehus etter tannmarerittet

Landslagshopper Marius Lindvik ble mandag utskrevet etter fire dager på sykehus i forbindelse med en akutt tannoperasjon. Tirsdag er han tilbake i hoppuka.

Av NTB | 04.01.2021 21:23:01

Sport: NTB møtte romerikingen utenfor de norske hoppernes hotell i St. Johann mandag ettermiddag. En plasterlapp på halsen var det synlige beviset på tannproblemene som ødela mye av hoppuka for 22-åringen.

Da ville ikke Lindvik avsløre om det var aktuelt å delta i det kommende avslutningsrennet i Bischofshofen, men på et pressetreff noen timer senere kom bekreftelsen: Lindvik er med når det hoppes kvalifisering tirsdag.

Onsdag er det renn i Bischofshofen.

Rælingen-gutten måtte avbryte hoppuka og skrote egne sammenlagt-ambisjoner nyttårsaften. Da hadde smertene fra en betennelse tilknyttet en visdomstann blitt for store.

Noe måtte gjøres.

Bak rattet satt landslagssjef Alexander Stöckl.

Senere samme kveld ble Rælingen-hopperen operert. Som følge av at betennelsen gjorde det vanskelig for Lindvik å åpne munnen, måtte legene utføre inngrepet ved å gå inn ved kjeven.

– De må åpne fra utsiden og gå inn under kjevekammen for å spyle og rense, sa Stöckl før eleven ble operert.

Også i Bischofshofen var han på pallen med tredjeplass, hvilket ga annenplass sammenlagt bak polakken Dawid Kubacki.

Denne sesongens hoppuke innledet romerikingen med tredjeplass i åpningsrennet i Oberstdorf. Det sendte 22-åringen rett inn i sjiktet av hoppere som lå an til å kjempe om sammenlagtseieren.

Så satte tannproblemene en stopper for den videre deltakelsen.

Mens lagkameratene hoppet kvalifisering til det prestisjetunge nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen nyttårsaften, satt Lindvik i bil på vei til Universitetsklinikken i Innsbruck

Lindvik skaffet seg for alvor et navn under hoppuka for ett år siden. Der ble det seier både i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen og i det påfølgende rennet i Bergiselbakken i Innsbruck.

(©NTB)

Flere nyheter: