Menu
Marius Lindvik i hopprennet i Bergiselbakken i Innsbruck, som er den tredje av fire hoppkonkurranser i hoppuka. På høyre skulder har han et merke som er en hilsen til kreftsyke Bjørn Einar Romøren. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Lindvik fortsetter å imponere – leder etter første omgang

Marius Lindvik leder med 1,3 poeng ned til Dawid Kubacki før finaleomgangen i hoppukerennet i Innsbruck.

Av NTB | 04.01.2020 15:24:37

Sport: Lindvik vant fredagens kvalifisering til rennet i Innsbruck og hoppet dermed sist i første omgang. Norges nye hoppkomet hadde ingen problemer med å takle presset og leverte et fantastisk svev på 133 meter i sin duell mot polske Viktor Polásek.

Det betyr ledelse før den andre omgangen i Innsbruck. Lindvik vant nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen og jakter sin andre verdenscupseier.

Norge fikk en fantastisk start på det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuka da Johann André Forfang klinket til med 131 meter i sin tidlige duell mot japaneren Keiichi Sato. Forfangs gode hopp holdt til ledelse helt til det gjensto elleve hoppere i første omgang.

Polske Dawid Kubacki var første hopper som klarte å levere et bedre hopp enn Forfang. Han landet på 133 meter. Forfang ligger på tredjeplass.

Flere nordmenn hoppet også godt. Robert Johansson ligger på en delt åttendeplass etter første omgang, mens Daniel-André Tande er nummer 12.

Robin Pedersen og Sondre Ringen klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

(©NTB)

Flere nyheter: