reklame for smiaa
Menu
Tobias Heintz og Jonathan Lindseth jubler for scoring i kampen mot Stabæk. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Lindseth herjet da Sarpsborg knuste Stabæk 4-0: – Vi dreper kampen

Jonathan Lindseth og resten av Sarpsborg-laget leverte en maktdemonstrasjon hjemme mot Stabæk lørdag. 4-0-resultatet ble fastsatt allerede etter 26 minutter.

Av NTB | 03.10.2020 20:38:49

Sport: Målene kom som perler på en snor i 1. omgang i eliteseriekampen på Sarpsborg stadion.

Mikael Dyrestam åpnet målkontoen for vertene med en stupheading, før Tobias Heintz kopierte scoringen minutter senere. Begge målene var assistert av Lindseth, som var involvert i veldig mye på Sarpsborg stadion lørdag.

24-åringen ville også på scoringslisten, og med en skuddfinte etterfulgt av en lekker chip over Stabæk-keeper Marcus Sandberg, satte han inn 3-0.

Bjørn Inge Utvik fullbyrdet målfesten i 1. omgang etter 26 minutter, og Sarpsborg holdt gjestene fra Bærum unna resten av kampen. Dermed kunne sarpingene juble for en knusende og komfortabel seier.

– Vi dreper kampen etter 20 minutter, så har vi egentlig full kontroll etter det. Vi klarte å bli litt friere, og så kjørte vi bare på, sa målscorer Heintz til Eurosport etter kampen.

Stabæk forsøkte å svare umiddelbart, men skuddet til 18 år gamle Kaloyan Kalinov Kostadinov gikk akkurat utenfor mål.

Bare minutter senere hamret Darren Maatsen ballen inn mellom stengene til David Mitov Nilsson, men ble avvinket for en hårfin offside. Sarpsborg-keeperen fikk akkurat avverget skuddet til Emil Bohinen og ble reddet av linjedommer da returen fra Maatsen gikk i nettet.

Det kunne enkelt stått 1-1, men plutselig sto det 2-0 til Sarpsborg i stedet. Bare minuttet etter den annullerte Stabæk-scoringen var Lindseth på løp langs venstrekanten igjen. 24-åringen vartet opp med nærmest en kopi av innlegget som førte til det første målet. Denne gangen var det Heintz som var i den andre enden og satte inn 2-0 for Sarpsborg.

Nykommer Guillermo Molins spilte nemlig Sarpsborg-spilleren alene igjennom mot Stabæk-målet. Med en skuddfinte etterfulgt av en leken chip, sendte Lindseth hjemmelaget i en enda mer komfortabel ledelse.

Mål nummer fire lå i nettet før spilte 26 minutter ved Utvik. Han fikk en smell da han satte ballen i mål, men reiste seg igjen og kunne glede seg over å ha scoret sitt første mål for sesongen.

– Vi starter forrykende og leder fire null ganske tidlig. Vi er strålende fornøyd, sa Lindseth i pausen.

Stabæk kom aldri tilbake i kampen igjen, og Sarpsborg kunne juble for en knusende seier.

Neste utfordring for Sarpingene er Haugesund på bortebane, mens Stabæk gjester AaFK.

Hjemmelaget skjøt ut av startblokkene på eget gress, og etter bare ti minutter lå ballen i nettet. Lindseth slo et strøkent innlegg inn mot Stabæk-boksen, der Dyrestam stupheadet inn sin første scoring for Sarpingene.

Før kampen sto Lindseth oppført med tre målpoeng denne sesongen, men lørdag doblet han antallet før det var spilt 23 minutter.

(©NTB)

Flere nyheter: