Menu
Beslutningen om å flytte ut av Norge kommer som følge av et nytt globalt program hos morselskapet Intrum. FOTO: Privat

Lindorff flytter arbeidsoppgaver ut av landet

Inkassoselskap Lindorff nedbemanner 35 ansatte i Asker. Årsaken er at selskapet flytter flere arbeidsoppgaver til Spania og Litauen.

Av NTB | 07.03.2021 09:39:25

Arbeidsliv: Beslutningen kommer som følge av et nytt globalt program hos morselskapet Intrum, som vil sørge for årlige besparelser på en milliard svenske kroner fra og med 2023, skriver E24.

Før den tid er det beregnet utgifter på 600 millioner kroner knyttet til oppsigelser.

– Grepene som tas nå, er nødvendige for å tilpasse oss endrede markedsforhold og rigge oss for fremtiden, sier kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani.

Til Røyken og Hurums Avis, som har skrevet om saken tidligere, sier Nooryani at alle overtallige vil få tilbud om sluttpakke.

– Denne situasjonen er krevende for dem som blir berørte, og vi er opptatt av å følge opp med de det gjelder, gi støtte og bistå med å finne løsninger. Alle som blir overtallige, vil få tilbud om en sluttpakke i tillegg til karriereveiledning og pensjonsrådgivning, sier Nooryani.

Hovedtillitsvalgt Nina Syvertsen sier til E24 at de tillitsvalgte anerkjenner behovet for endringer, men er grunnleggende uenig i beslutningen om å kutte norske arbeidsplasser.

(©NTB)

Flere nyheter: