Menu

Linde reddet straffe og tre poeng for Molde mot Mjøndalen

En strafferedning av Andreas Linde i sluttminuttene sørget for at Molde tok alle poengene hjemme mot Mjøndalen søndag. Serietoeren vant 2-1.

Av NTB | 05.07.2020 20:04:44

Sport: Molde ledet med to mål, men måtte kjempe hardt for alle poengene hjemme mot Mjøndalen i søndagens eliteseriekamp. Gjestene fikk blod på tann etter reduseringen, men klarte ikke få med seg poeng hjem tross et sent straffespark.

Etter å ha rotet bort to poeng i sluttminuttene mot Kristiansund forrige runde, holdt historien på å gjenta seg søndag. Med fire minutter igjen på klokka, på stillingen 2-1 til Molde, fikk Mjøndalen straffe.

Christian Gauseth hadde muligheten til å sørge for poengdeling, men Andreas Linde i Molde-målet ville det annerledes.

Linde kastet seg riktig vei og reddet både straffen og tre poeng for de Molde, som startet med profilene Magnus Wolff Eikrem og Leke James på benken.

– Det var en god straffe og en enda bedre redning, sa MIF-trener Vegard Hansen.

– Det er sånn som skjer innimellom. Det er veldig bittert for oss at det skjer så sent i kampen, og så er det sikkert enda verre for Christian som bommer. Jeg synes synd på Christian, men er det noen som takler det så er det han, fortsatte han.

Først forsøkte Fredrik Aursnes lykken fra rundt 20 meters hold etter halvtimen spilt. 24-åringen traff klokkerent og sendte kula som et prosjektil opp i krysset bak MFK-keeper Sosha Makani.

Kun minuttet senere måtte Makani hente ut nok en ball, etter at John Kitolano doblet på hel volley fra kanten av femmeteren.

Også Mjøndalen hadde sine sjanser før pausen, men Sondre Liseths forsøk fra kort hold ble avverget av Molde-keeper Andreas Linde, mens tverrliggeren reddet Molde fra baklengs på Tonny Brochmanns skuddforsøk ti minutter før hvilen.

– Molde har ballen mest, men vi har hatt vel så mange sjanser. Får vi et mål kan det hende dem blir litt stressa, sa MIF-trener Hansen til Eurosport i pausen.

Mjøndalen presset en stund på for utligning, og skapte mer en nok med sjanser til å utligne. Molde satte inn kanonene Wolff Eikrem og James for å holde unna. Det klarte de. Men det var bare så vidt.

– Vi kan være fornøyd med innsatsen og mye av det vi gjør. Det var bra kvalitet på mye av det vi gjør, sa Vegard Hansen til TV-kanalen etter kampen.

Molde-trener Erling Moe innrømmet at det ble hektisk i annen omgang,

– De pumper opp, setter opp innkast, cornere og frispark. Men de skaper vel ikke veldig mye på det, det gjorde de ikke, sa han.

Fjorårets seriemester ligger nå to poeng bak Bodø/Glimt som står med full pott etter seks runder. Mjøndalen blir stående med åtte poeng etter de seks første rundene.

Neste runde tar Molde turen til Haugesund, mens Mjøndalen får besøk av Vålerenga.

– Jeg føler jeg sviktet laget mitt i dag, sa en svært skuffet Gauseth til Eurosport etter kampen.

To mål på to minutter sørget for at hjemmelaget kunne gå til pause med en komfortabel ledelse i søndagens kamp.

Begge lag hadde store sjanser til å score i den første omgangen. Et kvarter var spilt da Tobias Christensens fikk en kjempemulighet til å sende hjemmelaget opp i føringen, men han leverte et sleivtreff av de sjeldne da han skulle bredside ballen i mål fra kort hold.

Da Quint Jansen reduserte etter 60 minutter så det ut til at Hansen fikk rett.

(©NTB)

Flere nyheter: