Menu
Det er nå forbudt å ha fest i Lillestrøm kommune. Politiet advarer mot å bryte forbudet. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Kommuner forbyr fester

For å hindre koronasmitte innfører flere kommuner forbud mot å ha fest. De som bryter forbudet, risikerer opp mot to års fengsel, advarer politiet.

Av NTB | 15.03.2020 10:16:50

Medisin og helse: Bømlo kommune har lørdag kveld sendt ut SMS til alle innbyggere, og minner om at det er forbud mot sammenkomster med mange personer til stede.

Forbudet trådte i kraft i Lillestrøm fra og med lørdag ettermiddag skriver VG.

– Vi må unngå at de som ikke tåler å bli smittet, blir smittet, sier Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik (Ap), som legger til at han ikke ønsker å ødelegge for folk, men at den alvorlige situasjonen krever slike tiltak.

Ordføreren påpeker at det ikke er forbudt å ha en venn på besøk, men at sammenkomster med mange mennesker, ute og inne, nå er forbudt. Han ønsker imidlertid ikke å sette et maksantall som grense.

Kommunen har kommunisert forskriften til politiet, som påpeker at man risikerer alt fra bøter til fengsel inntil to år for å bryte forbudet, ifølge Romerikes Blad.

Om man skal være med venner, ber helsemyndighetene om at det skjer utendørs, hvor smittefaren er betraktelig mindre.

(©NTB)

Flere nyheter: