Menu
Heidi Weng på pressekonferanse foran verdenscuprennene i Lillehammer. Arrangøren sier at smitteverntiltakene er strengere enn myndighetenes nye tiltak. Foto: Geir Olsen / NTB

Lillehammer-arrangøren: – Følger strengere regler enn norske myndigheters

I helgen arrangeres det verdenscuprenn i nordiske grener på norsk jord for første gang siden mars 2020. De nye koronatiltakene velter ikke det.

Av NTB | 02.12.2021 21:31:20

Sport: – Arrangementet vil overholdes helt i overensstemmelse med de nye påbudene og anbefalingene fra helsemyndighetene, skriver arrangøren i en pressemelding.

– Vi gleder oss til å ønske publikum velkommen i helgen, og det vil gjøres i trygge omgivelser og i tråd med regler og anbefalinger fra nasjonale og lokale helsemyndigheter, sier Per Olav Andersen, som er leder for den lokale arrangøren.

Publikum oppfordres til å holde sosial distanse og bruke munnbind i situasjoner hvor det ikke er mulig å holde en meters avstand til andre.

– Vi tilbyr busstransport til arenaene, og på bussene er det påbudt å bruke munnbind, sier Andersen.

– Covid-protokollen til FIS har i øyeblikket strengere regler enn det som kommer fra norske helsemyndigheter, og den er fulgt fullt ut, sier Terje Lund, arrangementssjef i skiforbundet.

Det er et testsenter i tilknytning til arenaen, og siden onsdag er det utført flere enn 2500 koronatester der. Av alle akkrediterte kreves en negativ PCR-test tatt høyst 72 timer før ankomst, og munnbind er påbudt på alle områder for akkrediterte.

(©NTB)

Flere nyheter: