Menu
Pål Haugen Lillefosse kom seg ikke over åpningshøyden i Brussel. Foto: Lise Åserud / NTB

Lillefosse skuffet i Brussel – ingen sesongfinale

Pål Haugen Lillefosse skuffet og røk ut på den første høyden i stavkonkurransen i Diamond League-stevnet i Brussel. Dermed tar han seg ikke til sesongfinalen.

Av NTB | 02.09.2022 20:10:53

Sport: Lillefosse innehar den norske rekorden på 5,86 og tok nylig EM-bronse i München. I belgiske Brussel kom han imidlertid skjevt ut og rev alle tre forsøkene på åpningshøyden 5,41.

Dermed blir det ingen sesongfinale i Zürich neste uke. Lillefosse var avhengig av å ta poeng, samt holde brasilianske Thiago Braz bak seg. Han lyktes ikke med noen av delene fredag.

Sondre Guttormsen kom seg over 5,41 på annet forsøk, men han kom seg ikke over 5,61. Han er imidlertid kvalifisert til sesongfinalen. Guttormsens personlige rekord er 5,81.

Det var et svært sterkt felt i den siste av de tolv konkurransene før sesongfinalen. Verdensrekordholder Armand Duplantis tapte sin første konkurranse på over ett år da han ble slått av filippinske Ernest John Obiena.

Duplantis rev ut på 5,91, mens Obienna greide kom over på sitt siste forsøk på samme høyde. Duplantis ble toer på 5,81. Obienna tok bronse i VM i Eugene i juli, samtidig som Duplantis satte verdensrekord på 6,21.

(©NTB)