Menu
Pål Haugen Lillefosse avbildet i 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Lillefosse satte norsk rekord i stjernespekket felt

Pål Haugen Lillefosse (20) forbedret sin norske rekord innendørs i onsdagens stavgalla i Sverige. Bergenseren kom seg over 5,81 meter og innfridde VM-kravet.

Av NTB | 09.02.2022 20:21:42

Sport: Han høynet sin ferske norske rekord med seks centimeter i Uppsala. Nylig slo han bestenoteringen til Sondre Guttormsen med én centimeter. Halvannen uke senere svingte han seg også over høyden landslagskollegaen har som norsk utendørsrekord.

Stavhoppet på 5,81 meter kom etter to forsøk. Med det oppfylte Lillefosse kravet for å komme med til innendørs-VM i Serbia neste måned. Han tok seg også høyere enn utendørskravet (5,75) til sommerens VM i Oregon.

Fana-utøveren prøvde seg to ganger på 5,92 onsdag, men det ble i overkant tøft. Dermed endte Lillefosse på en sterk femteplass i et stjernespekket felt. Han la seg foran verdensprofiler som Sam Kendricks, Piotr Lisek og Thiago Braz.

Sveriges superstjerne Armand Duplantis vant gallaen på hjemmebane. Han er verdensrekordholder i stav (6,18), og onsdag prøvde «Mondo» nok en gang å forbedre den. Han holdt på å greie det i sitt tredje forsøk, men lista falt til slutt ned.

– Det var utrolig nære, men det trengs perfeksjon for å greie 6,19, sa den regjerende VM- og OL-vinneren til SVT etterpå.

(©NTB)

Flere nyheter: