Menu
Sondre Guttormsen tok seg videre sammen med Pål Lillefosse fra stavkvalifiseringen i friidretts-EM i München torsdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Lillefosse og Guttormsen til stavfinale i München – lillebror Simen ute

Pål Lillefosse og Sondre Guttormsen tok seg videre fra stavkvalifiseringen i friidretts-EM i München torsdag. Lillebror Simen Guttormsen gikk ikke videre.

Av NTB | 18.08.2022 12:41:03

Sport: Sondre sto over 5,30 meter og rev på første forsøk på 5,50, men klarte høyden på neste forsøk. Ski-gutten måtte også ha to forsøk for å klare 5.65. Han endte som nummer fem i sin gruppe.

– Det var nok en kvalifisering. Det er ingen som gleder seg noe særlig til det. Du har egentlig alt å tape og ikke så mye å vinne. I hvert fall når du på papiret skal ta deg til en finale. Det er litt dritt, og så absolutt en lettelse når du klarer det. Selv om det var en under middels åpning, så klarte jeg det, sa Sondre Guttormsen.

– Jeg skal ta med meg teknisk, gode hopp inn i finalen. Jeg våknet i dag med god energi, og hver gang jeg gjør det, pleier det å gå bra. I dag klarte jeg å ha det gøy. Alt kan skje i finalen. På en god dag kan jeg ta en medalje, sa Lillefosse til NTB i pressesonen.

Lillefosse var i likhet med Sondre Guttormsen tydelig lettet. Kvalifiseringer tærer på.

– Jeg hater kvalifiseringer. Det er det verste jeg vet.

Lillebror Simen Guttormsen klarte begge høydene på første forsøk, men rev i alle tre forsøkene på 5,65. Han endte på 6.-plass og ble dermed bestemann som ikke gikk til finalen. Han mistet finaleplassen i kvalifiseringens aller siste hopp da finnen Urho Kujanpää svingte seg over 5,65.

De tolv beste fra de to semifinalene gikk videre.

Akkurat som i VM i Eugene gikk han glipp av finalen med knappest mulig margin. Da er det lov å deppe en stund i etterkant.

Superstjernen Armand Duplantis fra Sverige startet først på 5,65, men også han rev i første forsøk. I andre forsøk satt det, og svensken endte dermed på 3.-plass. Stavfinalen går lørdag kveld.

Lillefosse satte norsk rekord med 5,86 og tok NM-gull i Stjørdal i juni. Duplantis har verdensrekorden på 6.21, satt under VM i Eugene for en måned siden.

Lillefosse åpnet på 5,50 og gikk over på første forsøk. 21-åringen rev første forsøk på 5,65, men klarte det i neste omgang. Han endte på 4.-plass i sin gruppe.

– Det er vel ikke pent å si at du håper at konkurrenter river, men det gjorde jeg, sa en skuffet Simen Guttormsen.

(©NTB)

Flere nyheter: