reklame for smiaa
Menu
Anthony Cirelli (71) og de andre Tampa Bay-spillerne jubler for plass i Stanley Cup. Foto: Jason Franson / The Canadian Press via AP / NTB scanpix

Lightning finaleklar etter overtidsdrama

Tampa Bay Lightning er klar for finalen i NHL-sluttspillet etter 2-1-seier i forlengning i den avgjørende kampen mot New York Islanders.

Av NTB | 18.09.2020 07:08:01

Sport: Anthony Cirelli ble kveldens mann da han satte inn den avgjørende scoringen 13.18 ut i forlengningen og sørget for Stanley Cup-møte med Dallas Stars.

Første kamp der spilles allerede lørdag.

Det avgjørende målet kom etter en lekker manøver fra Barclay Goodrow. Han lurte Islanders-forsvaret med en kvikk vending bak målet, og satte opp Cirelli like foran New York-lagets bur. Han satte pucken under armen på Semjon Varlamov og i mål.

– Følelsene er bare så store. Vi har jobbet hele året. Målet vårt var å kjempe om Stanley Cup. Nå er vi her, og jeg tror det er ethvert barns drøm å være i denne situasjonen, sa 23-åringen Cirelli etter kampen.

Lightning skal spille NHL-finale for tredje gang. Laget gikk helt til topps og kunne løfte Stanley Cup-pokalen i 2004. I 2015 ble det finaletap mot Chicago Blackhawks.

Som følge av koronapandemien spilles alle kampene i NHL-sluttspillet i canadiske Toronto og Edmonton. Dallas Stars ble finaleklar tirsdag med 4-1-seier sammenlagt mot Vegas Golden Knights.

Første finalekamp i best av sju-serien spilles i Edmonton lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: