reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Manchester United-kaptein Harry Maguire viser «T-trøyelinjen» som heretter skal utgjøre skillet mellom skulder og arm. Hands skal dømmes bare om ballen rører armen nedenfor den linjen. Foto: Dave Thompson, AP / NTB scanpix

Ligaene kan fullføre sesongen med neste sesongs regler

Fotballserier som er avbrutt på grunn av koronaviruset kan velge å benytte neste sesongs regelverk når de starter opp igjen, med den nye definisjonen av hands.

Av NTB | 07.04.2020 22:17:35

Sport: International FA Board (Ifab), som forvalter fotballens regelverk, har ifølge BBC skrevet brev til de fire britiske fotballforbundene med informasjon om vedtakene som ble truffet på siste årsmøte og beskjed om at det er opp til den enkelte liga om de vil benytte disse når de starter opp igjen.

Den viktigste justeringen er innføringen av den såkalte «T-trøyelinjen» for å markere skillet mellom arm og skulder. Det er ingen egentlig regelendring, men en presisering om at det skal dømmes hands bare om ballen er nær armen nedenfor ermet på en kortermet trøye.

Normalt innføres de nye reglene fra 1. juni, som i de fleste land er etter sesongslutt. Viruspandemien gjør at det ikke er slik i år.

– Turneringer som er avbrutt på grunn av covid-19 har valget mellom å fullføre sesongen med reglene for 2019-20 eller å innføre reglene for 2020-21, står det i brevet fra Ifab.

– Treningskamper foran gjenstart kan benytte de samme reglene som vil bli brukt i turneringen.

(©NTB)

Flere nyheter: