Menu
Kraftige nedbørsmengder i Østfold, Oslo og Viken skaper høy vannføring i flere bekker og elver. Det er utstedt gult- eller oransje farevarsel for flom og jordskred i flere områder. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Lifjell og Sande på nedbørstoppen søndag

Kraftig nedbør har skapt utfordringer i mange deler av landet det siste døgnet. På Lifjell i Bø i Telemark er det målt hele 75,7 millimeter regn.

Av NTB | 03.10.2021 16:37:24

Vær: Søndag ettermiddag var det værstasjonene på Lifjell i Telemark og Sande i Vestfold som hadde målt mest regn – med henholdsvis 75,7 og 52,2 millimeter. Blant byene er det Tønsberg var aller våtest fram til søndag ettermiddag – med 42,6 millimeter nedbør.

Det er imidlertid utenfor byene at vannføringen i bekker og elver øker aller mest, ifølge vakthavende meteorolog Per Egil Haga i Meteorologisk institutt

– Kraftig nedbør de siste dagene har ført til ekstra høy vannføring i en god del vassdrag, særlig i de vestlige delene av Østfold, og Oslo og Viken. Lokale bekker og elver har størst risiko for flomvannføring, sier han til NTB.

Nødetater har måttet måtte søndag morgen rykke ut for å fjerne veltede trær fra veibanen i både Vestby og Arendal mens deler av E6 i Drivdal i Trøndelag er stengt på grunn av jordras.

Bilister bes om å holde seg oppdatert med lokale vær- og farevarsel.

(©NTB)

Flere nyheter: