Menu
Libanesiske soldater eskorterer lærere bort fra skolen de jobber på under torsdagens gatekamper, som skjedde like ved frontlinjen i Beirut under den 15 år lange borgerkrigen. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

Libanon sørger etter blodige gatekamper som tok sju liv

Skoler, banker og regjeringskontorer over hele Libanon holdt fredag stengt etter at sju mennesker ble skutt og drept i gatekamper i Beirut dagen før.

Av NTB | 15.10.2021 12:54:02

Kriminalitet og rettsvesen: Kaoset førte til at livredde innbyggere måtte flykte i sikkerhet. Minst ett av dødsofrene ble truffet av streifskudd i egen leilighet.

Det er ennå ikke kjent hva som utløste skytingen, som skjedde under en demonstrasjon mot dommeren som leder etterforskningen av fjorårets massive eksplosjon i Beirut.

To sjiamuslimske bevegelser, Hizbollah og Amal, oppfordret til demonstrasjonen i en bydel der det bor mange kristne libanesere.

Flere av demonstrantene stilte tungt bevæpnet, samtidig har øyenvitner sagt at snikskyttere skjøt mot demonstrantene. I flere timer kunne innbyggerne høre lyden av automatvåpen og rakettdrevne granater.

Frykten er stor for at den sekteriske volden i landets skal øke, samtidig som Libanon står overfor en av de verste økonomiske krisene på 150 år.

(©NTB)

Flere nyheter: