Menu
Bassam al-Sheikh Hussein (42) under gisselaksjonen som han gjennomførte forrige torsdag. Nå er han løslatt. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

Libanesisk mann løslatt etter gisseldrama i Beirut

En mann som tok flere gisler i en bank i Beirut for å få tilgang til sine egne sparepenger, er løslatt etter at saken mot ham ble henlagt.

Av NTB | 17.08.2022 13:40:44

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen var bevæpnet med en jaktrifle da han torsdag i forrige uke stormet en bank i det travle Hamra-distriktet i Beirut og tok kunder og ansatte som gisler. Han hadde også med seg en kanne med bensin og truet med å sette fyr på seg selv.

42-åringens krav var å få tilgang til de 200.000 dollarene han har på en konto i banken, men som han ikke får lov å ta ut på grunn av den dype økonomiske krisen Libanon er inne i.

Pengene skulle han bruke til å betale en operasjon for sin syke far.

Gisselaksjonen ble avsluttet da mannen fikk løfte om å få ta ut 35.000 dollar, samt at han skulle settes fri etter å ha blitt avhørt av politiet.

Onsdag ga en dommer ordre om at mannen skulle løslates og saken henlegges. Han risikerer imidlertid å bli siktet igjen, ifølge en rettskilde.

Mange i Libanon har hyllet 42-åringen som en helt. Mange er i samme situasjon ved at sparekontoene deres er sperret, og store deler av befolkningen mener det er landets politikere og næringslivsledere som har skapt den økonomiske krisen ved hjelp av vanstyre og korrupsjon.

Tidligere i august fastslo Verdensbanken at myndighetene i en tredveårsperiode har misbrukt folks sparepenger ved å innføre et system for offentlig pengebruk som gagnet personer i sentrale maktstillinger på bekostning av vanlige småsparere.

Den økonomiske krisen er en «veloverveid depresjon», skriver banken.

(©NTB)

Flere nyheter: