Menu
Liadal slapp med skrekken da hun var ombord i SAS-flyet til Haugesund hvor det befant seg en smittet person. Arkivbilde: Privat / Liadal

Liadal og Simonsen slapp med skrekken

Hege Haukeland Liadal (Ap) og Aase Simonsen (H) var begge ombord i SAS-flyet fredag 19. februar hvor en person smittet med covid-19 befant seg. Nå har de begge testet negativt.

Av Egil M Solberg | 07.03.2021 11:08:25

Koronapandemi: Da Radio Haugaland tirsdag 23. februar la ut meldingen om at en smittet person hadde vært ombord i flyet fra Gardermoen 19. februar, tok de to stortingsrepresentantene raskt kontakt med redaksjonen for bekreftelse.

De kunne da opplyse at de ikke hadde hørt om dette noe annet sted og utrykte frykt for smitte.

De to stortingsrepresentantene var da på vei tilbake til Oslo hvor de umiddelbart lot seg teste. Nå er begge resultatene klare og viser at politikerne ikke er smittet.

– Både Aase og jeg ble testet negativ, heldigvis, sier Liadal til Radio Haugaland.

Hun opplyser at de har en lav terskel for å teste seg.

– I og med at vi er i Oslo hver uke, må vi teste oss ofte. Jeg er veldig forsiktig, kjører om værmeldinger er gode og gjør alt jeg lan for ikke å bli smittet, opplyser Liadal.

Hun uttrykker også bekymret for utbruddet i Haugesund.

– Vi får krysse fingrene sammen for minst mulig smitte på Haugalandet, sier hun.

FHI oppdaterer daglig en liste på sine nettsider om reisende som senere har testet positivt og som dermed kan utgjøre en smitterisiko. Alle som har har reist på samme fly, tog, båt oppfordres til å være oppmerksomme på symptomer og ha en lav terskel for å teste seg.

Flere nyheter: