Menu
Hege Haukeland Liadal (Ap) er tiltalt for forsettlig grovt bedrageri. Arkivfoto: Jon Olav Nesvold / NTB

Liadal: Jeg sliter med å huske tall

Tidligere stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) har utfordringer med å forklare seg om detaljene i reiseregningene påtalemyndigheten mener ikke er reelle, melder Aftenposten.

Av Egil M Solberg | 25.11.2021 21:34:21

Liadal-saken: Torsdag startet med en gjennomgang av en reiseregning som var sentral da Aftenposten først avslørte Ap-politikerens fiktive reiseregninger i april 2019.

Dette dreide seg om en reiseregning fra slutten av juli 2018. Da oppga Liadal at hun hadde vært på en tjenestereise til Odda og Tyssedal i Hordaland. Samtidig viste bilder i sosiale medier at hun var i Haugesund disse dagene.

I retten påpekte aktoratet at Liadal flere ganger hadde endret forklaring overfor både Aftenposten, Stortinget og politiet om den aktuelle reiseregningen.

Først oppga hun at hun hadde vært i Tyssedal. Senere forklarte hun at reisen var avlyst, og at reiseregningen var ført etter kalender.

– Jeg har problemer med tall og datoer, sa Liadal og viste til at hun husket hvilket år barna ble født, men ikke når de lærte seg å sykle, skriver Aftenposten.

Bedragerirettssaken mot Ap-politikeren er inne i sin fjerde uke. Tiltalen dreier seg om en sum på 117.000 kroner, og retten skal gjennomgå 56 reiseregninger med tilhørende bevisførsel.

Den tidligere stortingspolitikeren har beklaget og erkjent uriktige reiseregninger. Men hun har ikke erkjent straffskyld for grovt bedrageri, som er det hun er tiltalt for.

Flere nyheter: