Menu
Foto: Arbeiderpartiet

Liadal: – Jeg har dummet meg ut

2. november må tidligere stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) fra Haugesund møte i Oslo tingrett tiltalt for å levere falske reiseregninger. – Jeg har dummet meg ut, sier hun til HA.

Av Egil M Solberg | 24.10.2021 10:54:20

Bedragerisaken: Den tidligere stortingsrepresentanten er tiltalt for å ha levert falske reiseregninger til Stortinget fra høsten 2016 til høsten 2018. Rettssaken starter i Oslo tingrett tirsdag 2. november.

– Jeg har gjort feil. Dummet meg ut. Jeg er ikke enig i alle feilene. Men det er jeg som har vært dum, og det er ingen andre å klandre enn meg selv. Jeg bærer ikke nag til noen andre, og det er jeg som eventuelt må stå til rette for feilene, sier Liadal til Haugesunds Avis.

Ap-politikeren er tydelig på at hun mener aldri å bevisst ha forsøkt å berike seg selv.

– Det er ikke gjort noe galt med vilje fra min side, sier Lidal og forklarer at feil er gjort fordi hun ikke har vært nøyaktig nok.

Ifølge tiltalen gjelder saken et beløp på drøyt 150.000 kroner. Saken ble anmeldt etter en artikkel i Aftenposten i april 2019.

Liadal har erkjent straffskyld for grovt uaktsomt bedrageri, men ikke grovt forsettlig bedrageri. Rettssaken avsluttes etter planen 15. desember.

I oktober i fjor ble den tidligere Frp-politikeren Mazyar Keshvari dømt til elleve måneders fengsel for å ha levert 72 fiktive reiseregninger for til sammen 450.000 kroner til Stortinget. Også det skjedde etter en Aftenposten-avsløring.

Hege Haukeland Liadal (Ap) fra Haugesund satt på Stortinget fra 2013 til 2021. Hun tok ikke gjenvalg.

(©NTB)

Flere nyheter: