Menu
Lewis Hamilton fikk ikke opp farten og ble utslått i første kvalifiseringsomgang i Saudi-Arabia. Foto: Hassan Ammar, AP / NTB

Lewis Hamilton utslått i første kvalifiseringsrunde i Jeddah

Sjudobbel verdensmester Lewis Hamilton fikk ikke opp farten i kvalifiseringen til Saudi-Arabias Grand Prix og røk sensasjonelt ut i den første omgangen.

Av NTB | 26.03.2022 18:49:33

Sport: De 15 beste tok seg videre til neste omgang, og Hamilton hadde bare 16. beste tid da det ble satt strek. Det er krise for Mercedes-føreren, som må starte i åttende rekke søndag.

Hans første forsøk plasserte ham på 16.-plass. Han så ut til å berge seg videre da han noterte 15. beste helt mot slutten av kvalifiseringen, men Lance Stroll rakk å skyve ham ned igjen.

Hamilton var 0,663 sekund langsommere enn lagkamerat George Russell, som var fjerde raskest.

Charles Leclerc i Ferrari, som vant åpningsrunden i Bahrain, har vært raskest på alle treningsomgangene og i kvalifiseringen så langt.

Hamilton har vært kvalifiseringsvinner 103 ganger. Han ble utslått i første kvalomgang i 2017 etter en krasj, men forrige gang det skjedde på grunn av manglende fart var i 2009.

Kvalifiseringen ble startet etter at førerne på et møte ble enige om å gjennomføre helgens VM-runde på tross av rakettangrepet mot et oljedepot i byen. Houthi-opprørere i Jemen har tatt på seg ansvaret.

(©NTB)