reklame for smiaa
Menu
Lewis Hamilton viste tommelen i været etter å ha vært raskest av alle i kvalifiseringen til Toscanas Grand Prix-runde. Foto: Bryn Lennon/AP/NTB scanpix.

Lewis Hamilton så vidt raskest i Toscana

Superstjernen Lewis Hamilton er tilbake i pole position når Toscanas Grand Prix går av stabelen søndag. Briten var raskest i kvalifiseringen lørdag.

Av NTB | 12.09.2020 16:37:59

Sport: Hamilton jakter sin sjuende VM-tittel i Formel 1 og sikret seg lørdag sin 95. «pole position» i karrieren.

Det gjorde han på en helt ny bane. Banen i Toscana brukes for første gang i Grand Prix-sammenheng, og viste seg å være litt av en utfordring for førerne i kvalifiseringen.

Hamilton var til slutt så vidt raskere enn sin finske lagkamerat Valtteri Bottas, mens Red Bull-fører Max Verstappen tok tredjeplassen. Bottas presset Hamilton, men måtte i sitt siste forsøk bremse ned fordi Esteban Ocon snurret rett foran ham.

– Det var skuffende, for jeg hadde mye fart i bilen i dag, sa finnen, som hadde bestetid både på trening og i innledende kvalifiseringsomgang.

Hamilton vinket fornøyd til de få tilskuerne på hovedtribunen. Det er første Formel 1-løp under viruspandemien hvor det slippes inn publikum overhodet.

– Det er litt av en bane. I noen av svingene er G-kraften sinnssyk, sa Hamilton.

I Ferraris 1000. Grand Prix-løp må stallens førere nøye seg med 5. (Charles Leclerc) og 14. (Sebastian Vettel) startposisjon. Franske Pierre Gasly, som forrige helg tok sin aller første VM-seier, ble slått ut i første kvalifiseringsomgang og får bare 16. beste startposisjon på en bane hvor det er vanskelig å kjøre forbi.

– Vi var gode på trening, men gjorde feil som kostet oss dyrt. Det er irriterende, sa franskmannen.

(©NTB)

Flere nyheter: