Menu
Robert Lewandowski har scoret 40 mål i den tyske ligaen denne sesongen. Foto: Tom Weller, AP / NTB

Lewandowski tangerte målrekorden: – Kjære Robert, det er nok nå

Robert Lewandowski scoret sitt 40. seriemål for sesongen i 2-2-oppgjøret borte mot Freiburg lørdag og tangerte med det målrekorden til Gerd Müller fra 1971/72.

Av NTB | 15.05.2021 19:40:29

Sport: Bayern München har allerede sikret seg ligatrofeet, men det la ingen demper på den polske superspissens målhunger.

25 minutter inn i kampen tråkket Lukas Kubler på hælen til Thomas Müller, og dommer pekte på straffemerket. Lewandowski var som vanlig iskald fra 11 meter og plasserte ballen enkelt til side for keeper.

Dermed tangerte han den 49 år gamle målrekorden til Gerd Müller i Bundesliga, en notering som lenge ble betraktet som uslåelig.

Müller lider av demens og hadde ingen kommentar, men hans kone Uschi kom med en bønn til den polske superspissen: – Kjære Robert Lewandowski, 40 mål er nok, sa hun.

– Dette er en stor ære. Det er en legendarisk rekord som har stått lenge. Det Gerd Müller oppnådde er utrolig, og jeg ville aldri trodd at jeg skulle dele en rekord med ham, sa Lewandowski.

Etter scoringen trakk han opp trøya og viste en hyllest til Müller, som totalt scoret 365 bundesligamål. Lewandowski er nå bare 89 bak den rekorden.

– Jeg spilte med Gerd Müller, og jeg vet at han ville unnet Robert denne dagen med hele sitt hjerte. Begge er helt spesielle spisser i fotballhistorien, sa Bayern-formann Karl-Heinz Rummenigge.

Trener Hansi Flick var inne på det samme.

– De andre på laget har spilt ham fram til scoringene, men i øyeblikket er Robert verdens beste spiss. Jeg trodde aldri denne rekorden ville bli tangert, sa Flick.

Det ble bare uavgjort for Bayern etter at hjemmelaget utlignet to ganger. Først satte Manuel Gulde inn 1-1 med pannebrasken tre minutter etter ledermålet. Thomas Müller noterte seg for en ny assist da Leroy Sané skled inn 2-1-målet, men Christian Günther sørget for 2-2 og ett poeng for vertene ni minutter før slutt.

Alene på topp er Lewandowski ennå ikke, selv om det ble scoret tre mål til i kampen. Han misbrukte faktisk en kjempesjanse 12 minutter før slutt, men får en ny sjanse til å legge Müller bak seg når Bayern møter Augsburg i siste serierunde.

– Denne rekorden tilhører hele laget. Det er ikke bare mitt navn som burde stå ved scoringstallet, men alle lagkameratenes også, sa Lewandowski.

(©NTB)

Flere nyheter: