Menu
Robert Lewandowski har scoret 40 mål i den tyske ligaen denne sesongen. Foto: Tom Weller, AP / NTB

Lewandowski tangerte målrekorden i Bundesliga

Robert Lewandowski scoret sitt 40. seriemål for sesongen i 2-2-oppgjøret borte mot Freiburg lørdag og tangerte med det målrekorden til Gerd Müller fra 1971/72.

Av NTB | 15.05.2021 17:25:33

Sport: Bayern München har allerede sikret seg ligatrofeet, men det la ingen demper på den polske superspissens målhunger.

25 minutter inn i kampen tråkket Lukas Kubler på hælen til Thomas Müller, og dommer pekte på straffemerket. Lewandowski var som vanlig iskald fra 11 meter og plasserte ballen enkelt til side for keeper.

Dermed tangerte han den 49 år gamle målrekorden til Gerd Müller i Bundesliga, en notering som lenge ble betraktet som uslåelig.

Alene på topp er Lewandowski ennå ikke, selv om det ble scoret tre mål til i kampen. Manuel Gulde utlignet for vertene med pannebrasken tre minutter etter ledermålet.

Lero Sané tok på seg danseskoene i 2. omgang og valset forbi Freiburg-forsvaret før han satte opp Serge Gnabry til en enkel «tap-in». Dessverre for Bayerns del ble målet annullert for en marginal offside.

Chrisian Günther sørget for 2-2 og ett poeng for vertene ni minutter før slutt.

Det ble ingen flere scoringer på Lewandowski, men stjernespissen har muligheten til å få rekorden helt for seg selv når Bayern møter Augsburg i sesongens siste Bundesliga-runde.

Minuttet senere var Sané involvert igjen. Thomas Müller noterte seg for en ny assist da den tidligere Manchester City-vingen skled inn 2-1-målet bak en utspilt Mark Flekken.

(©NTB)

Flere nyheter: