Menu
Robert Lewandowski jubler etter å ha scoret i returkampen mot Lazio. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB

Lewandowski og erstatteren scoret da Bayern München spaserte til kvartfinale

Reserven Eric Choupo-Moting var mer effektiv enn Robert Lewandowski onsdag, men de scoret hvert sitt mål da Bayern München slo Lazio 2-1 i mesterligaen.

Av NTB | 17.03.2021 23:53:12

Sport: Det ga tittelforsvareren avansement til kvartfinale med sammenlagt 6-2. Bayern München er i kvartfinale for 19. gang siden mesterligaen ble opprettet i 1992, flere enn noen annen klubb.

Lewandowski scoret på straffespark etter en drøy halvtime, men misset flere andre sjanser. Han hadde blant annet et stolpetreff. I det 70. minutt ble han byttet ut med Choupo-Moting, som to minutter senere ble spilt alene med keeper av David Alaba og scoret iskaldt.

– Lewandowski er en stor spiller, og jeg er heldig som får spille og trene med ham hver dag. Han er en flott fyr også, og det er vilt hvor mange mål han scorer, sa Chopo-Mouting til uefa.com.

– Vi tok kampen på alvor selv om vi hadde en stor ledelse. Jeg synes vi fortjente å vinne, og jeg er glad for at jeg også scoret.

To innbyttere samarbeidet om Lazios trøstemål i det 82. minutt. Marco Parolo nikket inn et presist frispark fra Andreas Pereira. Avslutningen gikk mellom beina på Bayern-keeper Alexander Nübel.

Lewandowski legger selv Erling Braut Haaland bak seg blant de mest målhungrige spillerne, men han var ikke like effektiv som vanlig. Scoringen hans gjorde likevel at han er oppe i 20 mesterligascoringer bare siden starten av forrige sesong.

Bayern Münchens startellever hadde 161 mesterligamål på merittlista, Lazios hadde fem. Gjestene trengte minst fire scoringer for å gå videre og var aldri i nærheten av å greie det.

Lazio hang brukbart med mot et Bayern-lag som med unntak av keeperplassen stilte i toppet versjon, men som ikke tråkket spesielt hardt på gassen.

Etter en halvtime ble Leon Goretzka revet ned av Vedat Muriqi på et hjørnespark, og Lewandowski fikk skyte straffe. Han stoppet i tilløpet, ventet ut Pepe Reina og knallet ballen i det ledige hjørnet.

Litt småirritert ruslet han av banen. Choupo-Moting slo til nesten umiddelbart og gjorde 2-0 etter forarbeid av Joshua Kimmich og Alaba.

– Det var viktig for oss å vinne denne kampen selv om vi hadde en stor ledelse etter bortekampen. Vi vil vinne hver eneste kamp vi spiller. Det er i vårt DNA, sa Kimmich til Sky.

Lewandowski er oppe i 29 mål på 31 hjemmekamper i mesterligaen for Bayern, og laget har vunnet alle de 22 kampene han har scoret i.

Kampen om avansement ble avgjort da tittelforsvareren vant 4-1 i bortekampen. Intet lag har tatt seg videre i mesterliga eller serievinnercup etter å ha tapt første kamp på hjemmebane med minst tre måls margin, og intet tydet på at Lazio skulle endre den statistikken.

Lewandowski hadde flere sjanser til å pynte ytterligere på sin målkonto, men lyktes ikke. Midtveis i 2. omgang kom han til skudd i fri posisjon etter fint forspill av Serge Gnabry og Alphonso Davies, men det ble et klokkerent stolpetreff, og Reina fikk returen i fanget.

(©NTB)

Flere nyheter: