Menu
Robert Lewandowski rekker seriestarten om han ikke blir registrert i Barcelona innen ett døgn. Foto: Joan Monfort / AP / NTB

Lewandowski og co spilleklare for Barcelona til ligaåpningen i Spania

Flere av Barcelonas nysigneringer er klarert for seriestarten. Det gjelder også Robert Lewandowski som fikk ja fredag kveld.

Av NTB | 12.08.2022 22:10:50

Sport: Den gjeldstyngede klubben jobbet hardt med å få registrert Lewandowski og andre nysigneringer i Barcelona-troppen foran den første seriekampen mot Rayo Vallecano lørdag kveld. Saken er stort sett løst melder spanske medier, blant annet avisen AS.

Barcelona har gjennom sommeren solgt viktige deler av sine framtidige inntektskilder, der iblant TV-rettigheter, for å oppfylle de økonomiske retningslinjene spanske klubber er forpliktet til å følge.

Fredag opplyste Barcelona at klubben har solgt ytterligere 24,5 prosent av produksjonsselskapet «Barca Studios» til Orpheus Media for 980 millioner kroner.

De midlene kan være det siste som skal til for å få registrert spillerne som er hentet i sommervinduet. I hvert fall er håpet at noen av spillerne skal kunne bli registrert.

Barcelona har fra før solgt unna 24,5 prosent av Barca Studios, og tillegg er 25 prosent av TV-rettighetene forsvunnet til investeringsselskapet Sixth Street for de neste 25 årene.

Raphinha, Andreas Christensen og Franck Kessie er også klare for spill. Det gjelder også Ousmane Dembélé og Sergi Roberto, som begge har skrevet under på nye kontrakter denne sommeren.

Jules Kounde står igjen uten lisens.

Ifølge avisen Mundo Deportivo er La Liga-ledelsen bekymret for at Barcelona ikke vil rekke å sende inn de rette dokumentene før seriestart.

Klubben har til 1. september på å registrere spillerne til den kommende sesongen. Om ikke det skjer, må de spillerne som ikke er registrerte vente til januarvinduet.

Sportsavisen Marca skriver at pengene som ble hentet inn fredag trolig vil være nok til å få registrert spillerne.

Klubben har lenge jobbet for å få spillere til å redusere lønningene sine. Flere spillere har ifølge mediene fått beskjed om å finne seg nye klubber, mens sagaen rundt Frenkie de Jong ikke ser noen ende helt ennå.

(©NTB)

Flere nyheter: