Menu
Robert Lewandowski jubler etter å ha scoret for Bayern München i toppkampen mot Leverkusen. Foto: Bernd Thissen, Pool via AP / NTB

Lewandowski feiret Fifa-pris ved å avgjøre toppkampen

To dager etter at han fikk Fifa-prisen som årets beste fotballspiller i verden avgjorde Robert Lewandowski toppkampen i Bundesliga for Bayern München.

Av NTB | 19.12.2020 21:08:07

Sport: 2-1-seieren over Leverkusen gjør at Bayern feirer jul og nyttår på tabelltopp, to poeng foran lørdagens motstander og RB Leipzig.

Leverkusen løp på banen til lørdagens hjemmekamp som ubeseiret serieleder, og det så lyst ut da Patrik Schick ordnet ledelse før det var spilt et kvarter. Han fikk kjempetreff på volley.

Lewandowski utlignet rett før pause med et hodestøt. Da kampen så ut til å ebbe ut med poengdeling og fortsatt tabelltopp for Leverkusen, utnyttet han en tabbe av Jonathan Tah og scoret framspilt av Joshua Kimmich med et skudd som endret retning på en motspiller.

Like etter Sørloth hadde kommet inn burde riktignok Kevin Kampl ha sendt hjemmelaget i ledelsen. Etter flott spill høyt på banen fikk han ballen fra Nordi Mukiele inne i 16-meteren, men nærmest upresset smelte han ballen over mål.

Sørloth markerte seg raskt, men greide ikke å skape de virkelige store mulighetene for Leipzig. Sørloth er fortsatt uten mål i Bundesliga. Lørdag startet han på benken for tredje bundesligakamp på rad.

Håvard Nordtveit spilte hele kampen da Hoffenheim slo Borussia Mönchengladbach 2-1 etter et sent seiersmål. Laget tok dermed et steg bort fra bunnstriden.

Andrej Kramaric og Ryan Sessegnon vendte kampen i det siste kvarteret etter at Lars Stindl ga Köln ledelsen. Gladbach-spissen Marcus Thuram ble utvist for å spytte en Stefan Posch i ansiktet.

Schalke er fortsatt uten seier og helt sist. Trenerskiftet fikk ingen umiddelbar effekt da det ble 0-1 for bunnrival Arminia Bielefeld i første kamp med Huub Stevens på benken.

Alexander Sørloth var stadig aktiv den halvtimen han fikk spille, men verken han eller resten av RB Leipzig greide å finne nettmaskene i 0-0-kampen mot Köln.

Erling Braut Haalands Borussia Dortmund er på fjerdeplass, men det er etter fredagens 1-2-tap for Union Berlin hele åtte poeng opp til serielederen.

(©NTB)

Flere nyheter: