Menu
Føderalt politi returnerer etter å ha lett etter de to savnede mennene. Brasils justisminister sa onsdag at det er gjort funn av levninger, men at de ikke er identifisert. Foto: Edmar Barros / AP / NTB

Levninger funnet nedgravd i området der journalist og ekspert forsvant i Amazonas

Det er gravd opp levninger i området i Amazonas der den britiske journalisten Dom Phillips og den lokale urfolkseksperten Bruno Araújo Pereira sist ble sett.

Av NTB | 16.06.2022 02:01:02

Kriminalitet og rettsvesen: – Jeg har nettopp blitt informert av det føderale politiet om at menneskelige levninger er funnet på stedet der det er gjort graving. De blir sendt til analyse, tvitrer Brasils justisminister Anderson Torres.

Levningene er ikke identifisert.

Politiet sa tidligere, etter at en av de to pågrepne i saken var tatt med til leteområdet, at de ville holde en pressekonferanse onsdag kveld der det ville komme en viktig oppdatering om etterforskningen.

Brasilianske TV Globo siterer politikilder på at de to, som er brødre, har tilstått å ha drept og partert de to savnede.

57 år gamle Phillips og 41 år gamle Pereira ble sist sett 5. juni, på vei mot Atalaia do Norte i den nordvestlige delen av Brasil, nær grensene til Peru og Colombia. Området har vært åsted for voldelige konflikter mellom fiskere, jegere og myndighetene.

Den hovedmistenkte skal ifølge urfolk som var med Phillips og Pereira dagen før forsvinningen, ha truet dem med våpen. Det er funnet blodspor på båten til den hovedmistenkte, og det er også gjort funn av «organisk materiale» som tilsynelatende er av menneskelig opphav. Dette er sendt til analyse.

Myndighetene har sagt at ett av hovedsporene i etterforskningen har pekt ut et internasjonalt nettverk som betaler fattige fiskere for å fiske i Vale do Javari, noe som er ulovlig siden området er forbeholdt urfolk i Brasil.

Pereira har tidligere ledet den lokale grenen til den brasilianske urfolksetaten Funai og deltatt i flere operasjoner mot ulovlig fiske.

(©NTB)

Flere nyheter: