Menu
ARKIVBILDE: Daniel DeNiazi

Levninger fra Karmøy sendt til obduksjon

Levningene som ble funnet i en barnekjeledress på Karmøy, er sendt til obduksjon. Politiet er usikre på hvor lang tid det vil ta å få flere svar i saken.

Av NTB | 04.01.2021 14:53:06

Kriminalitet og rettsvesen: Meldingen om funnet av en redningsvest med en kjeledress inni kom fredag. I kjeledressen var levningen av det som trolig er et barn. Funnet ble gjort i vannkanten lengst sør på Karmøy i Rogaland, ikke langt fra Skudeneshavn.

Området er sjekket videre, men det er ikke gjort ytterligere funn, opplyser Sørvest politidistrikt mandag.

– Det er vanskelig å si noe om når det foreligger mer konkret informasjon, legger hun til.

Hovedteorien er fortsatt at levningene har drevet i land.

– Bekledningen som er funnet inni kjeledressen kan tyde på at dette dreier seg om en utenlandsk person, men dette kan vi ikke konkludere med nå. Det er ikke meldt om savnede barn i vårt distrikt. Det er ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt i denne saken, understreker politioverbetjent Strand.

Avisen skriver at barnet ikke er funnet etter ulykken. Også to andre voksne personer, som ikke var i slekt med barnet, er savnet etter ulykken.

– Levningene er sendt til obduksjon. Sørvest politidistrikt har bedt om bistand fra ID-gruppa i Kripos. Målet er at en etter hvert kan si noe mer om både identitet og dødsårsak, sier politioverbetjent Linn Tove Strand, seksjonsleder ved Karmøy lensmannskontor.

Stavanger Aftenblad skriver at de er kjent med at et barn på ett år ble meldt savnet i Den engelske kanal i siste halvdel av 2020, etter en ulykke der resten av barnets familie døde. Ifølge avisen var familien asylsøkere som forsøkte å ta seg fra Frankrike til England i båt, men båten sank.

(©NTB)

Flere nyheter: