Menu
Casper Ruud fra turneringen i Indian Wells i oktober. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB

Lettet Casper Ruud klar for kvartfinale og historisk ATP-finale

Casper Ruud hadde få problemer med å ta seg av amerikanske Marcos Giron i ATP1000-turneringen i Paris torsdag. Dermed er Ruud kvalifisert til ATP-finalen.

Av NTB | 04.11.2021 21:37:42

Sport: Det føltes som en stor lettelse, sa Ruud etter seieren over Giron. Presset om å få en plass i ATP-finalen er noe nordmannen har kjent på.

– Jeg visste hva som sto på spill. Man går litt rundt hele dagen og er litt stresset. I dag kom jeg ut og prøvde å spille aggressivt, ha kontroll så mye som mulig og ikke havne på defensiven. Det førte til noen feil her og der som jeg gjerne skulle ha unngått, men jeg servet bra og avsluttet kampen bra, sa Ruud til NTB.

Han er tidenes første nordmann som får delta i ATP-finalen. Den spilles i Torino.

Plassen der sikret Ruud med seier i strake sett (6-2, 6-1). Nordmannens tetteste rivaler i kampen om å bli topp åtte på rankingen har røket ut av turneringen i Paris, og de har dermed ikke mulighet til å dytte Ruud ut fra en topp åtte-plassering.

Jannik Sinner, som knuste Ruud i kvartfinalen i Wien sist, røk ut i 2. runde i Paris, mens britiske Cameron Norrie måtte tåle tap for Taylor Fritz i åttedelsfinalen torsdag.

Med seieren mot Giron skaffet Ruud poengmarginen han trengte for å sikre en plass i ATP-finalen i Torino.

– Vi spilte mot hverandre i Cincinnati, og da fikk jeg ganske greit bank, så jeg må prøve å finne en måte å bite bedre fra meg i morgen. Jeg kan spille med lave skuldre uten press, så det gleder jeg meg til. I morgen er jeg underdog, og da vil jeg nyte kampen, sa Ruud.

– Han er en spiller jeg kan møte i Torino, så det er greit å kjenne litt på nivået jeg skal møte.

I torsdagens kamp holdt spillerne serven sin i starten og det kunne se ut som det skulle bli en jevn kamp, men så viste Ruud hvorfor han har noe å gjøre i ATP-finalen.

I fjerde game klarte Ruud å ta poeng i motstanderens serve og få et overtak i settet. Ruud spilte seg til settball på 5-2, brøt motstanderens serve igjen og tok førstesettet suverent med 6-2.

Han var klart best, selv om han slo flere unødvendige feil enn motstanderen. De feilene ga Giron en livslinje, men de kom stort sett i amerikanerens serve og ble dermed ikke utslagsgivende.

I andresettet brøt Ruud igjen på Girons andre serve. Da nordmannen like etter brøt igjen og gikk opp i 5-1, var kampen langt på vei avgjort. Da kunne Ruud serve hjem kampen.

Nordmannen tapte ikke et eneste servegame.

I kvartfinalen i Paris venter tyske Alexander Zverev, som har slått Ruud den eneste gangen de har møttes tidligere.

Ruud, som tidligere var kjent som grusspesialist, viste bredden han har fått i spillet sitt på hardcourten. Særlig med backhandslagene ned langs linjen, briljerte Ruud.

(©NTB)

Flere nyheter: