Menu
Foto: Jil Yngland / NTB

Letter på tiltakene i Vindafjord

Mandag blir de skjerpede reglene mot koronasmitte i Vindafjord avviklet. Fire beboere på Vindafjordtunet har mistet livet under den andre bølgen av koronapandemien i kommunen.

Av Egil M Solberg | 11.12.2020 10:21:15

Koronapandemi: Etter en hel uke uten positive tester vil kommunen returnere til mer vanlig drift.

– Det er ikke registrert nye tilfelle av koronasmitte, siden fredag 4. desember og ved Vindafjordtunet lover det også godt, med flere friskmeldte. Dette opplyser fungerende ordfører Tove Elise Madland.

Kommunedirektøren har derfor i dag, i samråd med kommuneoverlegen, bestemt å lempe på de særskilte oppfordringene og tiltakene som har vært gjeldende for Vindafjord kommune den siste måneden.

Da kan blant annet julearrangement gjennomføres med avgrenset deltakerantall. Det blir imidlertid fortsatt besøksforbud på sykehjemmene i kommunen.

– I stor grad vil vi følge de nasjonale retningslinjene fra og med mandag, foruten de særskilte tiltakene som gjelder for tjenester innen helse og omsorg og besøk ved omsorgssentrene, opplyser Madland.

Fire beboere på eldresenteret Vindafjordtunet har mistet livet under pandemien og flere ansatte har vært smittet.

– Her vil det ta litt lengre tid å omstille seg, etter den krevende situasjonen som har rådet den siste måneden. Fortløpende vurderinger vil bli gjort og endringer vil bli annonsert, sier hun.

Fra mandag vil også kommunens publikumsbygg åpne dørene for besøk igjen. Dette gjeld for rådhuset, NAV Vindafjord – Etne, teknisk bygg i Sandeid og Sjøperlo kultur- og læringssenter, inkludert Biblioteket.

Flere nyheter: