Menu
Om lag 60 personer deltok i søket etter en mann i 40-årene som ble tatt av et snøskred da han isklatret ved Rjukan. Foto: Terje Waskaas / Rjukan Arbeiderblad / NTB scanpix

Letingen etter antatt omkommet isklatrer gjenopptas mandag

Letingen etter mannen i 40-årene som ble tatt av et snøskred ved Rjukan lørdag ettermiddag, gjenopptas mandag.

Av NTB | 29.03.2020 16:31:58

Ulykker og naturkatastrofer: – Det blir ikke noen leting søndag, men det er planlagt oppstart mandag, sier operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

Klokken 0.45 natt til søndag avsluttet letemannskapene søket etter isklatreren som ble tatt av et skred ved Juvsøyla ved Vemorkbrua utenfor Rjukan.

– Vi har gått over til et søk etter antatt omkommet, sa operasjonsleder Truls Fjeld til NTB natt til søndag.

Den antatt døde er en mann i 40-årene fra Oslo. De pårørende er varslet, opplyser politiet.

– Det har gått flere steinras på stedet, og det anses som utrygt å oppholde seg der. Vi har vakthold i området for å sikre at ingen tar seg inn dit, sier Kråkenes.

Ulykken skjedde da to menn drev isklatring. Skredet gikk i fjellsiden over klatrerne og var en blanding av snø, stein og is.

Politiet fikk melding om skredet klokken 16.55 fra den ene av klatrerne, som umiddelbart startet søket etter kameraten sin. Mannen som meldte fra, er fysisk uskadd.

Det ble satt inn luftambulanse, Sea King-helikopter og politihelikopter i redningsoperasjonen. I tillegg var personer fra nødetatene, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Sivilforsvaret involvert i arbeidet. Det ble også satt inn lavinehunder i søket. Rundt 60 personer deltok aktivt i leteaksjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: