reklame for smiaa
Menu
En mann blir reddet opp av vannet utenfor øya Amami Oshima i Japan. Mannen var en av de 43 personene om bord lasteskipet som er savnet etter å ha sendt ut nødsignal onsdag morgen Foto: Den japanske kystvakta / AP / NTB scanpix

Leteaksjon etter lasteskip med 42 om bord utenfor Japan

Letemannskaper leter etter et lasteskip med 42 personer og tusenvis av kyr om bord. Skipet sendte ut nødsignal onsdag mens det seilte i hardt vær sør for Japan.

Av NTB | 03.09.2020 05:22:58

Økonomi og næringsliv: Én av de 43 personene som var om bord skipet, er blitt hentet opp av vannet av den japanske kystvakta. Mannen, en filippinsk statsborger, ble sett mens han lå flytende i vannet med en redningsvest og livbåt. Han er oppegående, ifølge kystvakta.

Det nesten 12.000 tonn tunge skipet fraktet 5.800 kyr vest for øya Amami Oshima, sørvest for Japan, da det sendte ut nødsignal grytidlig onsdag morgen lokal tid. Det er ikke klart hvorfor skipet sendte ut nødsignal, men det var hardt vær i området på grunn av tyfonen Maysak.

Foruten den filippinske mannen som er blitt reddet opp, var det 38 andre filippinere, to newzealendere og to australiere på skipet.

Skipet, som flagger til Panama, forlot New Zealand 14. august og skulle etter planen ankomme Kina neste fredag, skriver japanske Kyodo News.

(©NTB)

Flere nyheter: