Menu
Landslagsbacken Erlend Lesund er tildelt gullpucken for sesongen 2021. Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund / NTB

Lesund fikk Gullpucken

Landslagsbacken Erlend Lesund er tildelt Gullpucken for sesongen 2021. Utmerkelsen er Norges Ishockeyforbunds mest prestisjetunge.

Av NTB | 23.06.2021 14:38:57

Sport: Lesund har hatt en stor sesong med spill i Rögle og spill i finalen i den svenske ishockeyligaen SHL. Han var også en viktig brikke på landslaget som tok 13.-plass i VM i Riga.

Gullpucken er den eldste og mest prestisjefylte individuelle utmerkelsen en spiller i norsk ishockey kan få.

Etter en sesong der den hjemlige serieaktiviteten ble avbrutt tidlig i januar, mens all landslagsaktivitet, med unntak av VM for menn ble avlyst, har NIHF behandlet tildeling av hederstegn på bakgrunn av årets sesong.

«Erlend Lesund har utviklet spillet sitt sesong for sesong, der han denne sesongen var en av de viktigste spillerne til Rögle i svensk eliteserie. Klubben hadde stor suksess i både serie og sluttspill, der Lesunds kompromissløse og fysiske spill fremholdes som en nøkkelfaktor. Under sluttspillet vokste hans rolle ytterligere, både gjennom det robuste defensive spillet som har blitt hans varemerke, men også med viktige bidrag offensivt», heter det i forbundets begrunnelse.

«Han har denne sesongen vært en meget viktig spiller på et av Europas beste klubblag. Under årets VM tok han enda ett steg på den internasjonale arenaen, gjennom å videreføre utviklingen fra klubblaget. Dette gjorde han til en av lagets absolutt nyttigste spillere», lyder den videre.

Gullpucken for kvinner vil ikke bli utdelt denne sesongen på grunn av manglende aktivitet.

(©NTB)