Menu
Mouctar Diakhaby (i bildet) og Juan Cala får hjelp fra leppeleser for å avklare rasismesituasjonen. Foto: Michel Spingler, File / AP / NTB

Leppelesing skal løse rasismesak i spansk fotball

Etter at Valencias Mouctar Diakhaby anklaget Cádiz-spiller Juna Cala for rasisme nylig, skal en leppeleser benyttes for å bringe klarhet i hva som skjedde.

Av NTB | 08.04.2021 17:03:05

Sport: Etter en snau halvtime i kampen mellom Cádiz og Valencia gikk Valencia-spillerne av banen i protest etter en opphetet krangel mellom Diakhaby og Cala. Bakgrunnen var at Diakhaby mente at Cala hadde utsatt ham for rasistisk hets.

– Etter to dager er jeg veldig rolig og vil snakke om det som skjedde i Cádiz på søndag. Det er en situasjon der en spiller fornærmer meg og bruker ordene «svart dritt», sa Diakhaby i en video på sin Instagram-konto etter hendelsen.

Cala har benektet alle anklager om at han utsatte Diakhaby for rasisme, og mener at det ikke finnes rasisme i spansk fotball.

Nå er det klart at en leppeleser skal gå gjennom bildene fra kampen for å belyse saken og få klarhet i hva som har blitt sagt mellom spillerne.

(©NTB)

Flere nyheter: