reklame for smiaa
Menu
Arsenal-keeper Bernd Leno var den store spilleren i ligacupkampen mot Liverpool. Foto: Laurence Griffiths, Pool via AP / NTB scanpix

Lenos redninger sendte Arsenal videre i ligacupen

Bernd Leno leverte mange kjemperedninger i kampen og to i straffesparkkonkurransen da Arsenal sendte Liverpool ut av ligacupen på bortebane.

Av NTB | 01.10.2020 22:53:13

Sport: Arsenal vant 5-4 etter en målløs kamp på Anfield. Leno reddet skuddene fra Divock Origi og Harry Wilson i straffekonkurransen. Joseph Willocks satte inn den avgjørende straffen med et ganske svakt skudd. Adrian burde trolig ha reddet den, men ballen gikk inn.

Arsenal-keeper Leno holdt laget inne i kampen med en rekke kjemperedninger da Liverpool truet med å gjenta mandagens klare hjemmeseier i Premier League. I fjor endte det 5-5 da de samme klubbene møttes i ligacupen, denne gang ble det målløst.

– Ligacupen er en sjanse til å vinne nok et trofé, og det er målet vårt. Det er godt for en keeper å gjøre redninger og se lagkameratene smile. Jeg føler at jeg er førstevalg, men jobben min er å bevise det hver gang, og jeg føler at jeg gjorde det i dag, sa Leno til Sky Sports.

Arsenal møter Manchester City i kvartfinalen rett før jul.

– Jeg gledet meg over seieren, og så fikk jeg høre at vi skal møte City. Men slik er det, det er mange gode lag igjen, sa Arsenal-managr Mikel Arteta om kampen mot gamleklubben.

Diogo Jota startet for Liverpool for første gang og kunne fort blitt matchvinner om det ikke var for Lenos storspill. Arsenal hadde også sine muligheter. Rob Holding fikk nikke nesten uhindret mot slutten av kampen, men Adrian reddet.

– Gutta var eksepsjonelle. Vi sto mye bedre mot enn mandag, og Bernd var veldig god i målet, sa Arteta til Sky Sports.

Det var de to klubbenes fjerde møte på 11 uker. Arsenal vant i Premier League i sommer og på straffespark i Community Shield i august.

– Det var mye jeg likte i dag, men man må score også, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Hjemmelaget fikk dermed revansj for tapet i sommerens opprykksfinale. 2-1-seieren på Wembley i august gjør at Fulham spiller i Premier League, mens London-naboen må fortsette i mesterskapsserien.

Finske Marcus Forss ga Brentford ledelsen i det 37. minutt etter at Brentford vant ballen fra Jean Michael Seri på Fulhams halvdel. Saman Ghoddos sto for innlegget til 21-åringen.

Fulham yppet seg etter pause, men Said Benrahma scoret de to siste målene for Bradford, og han satte punktum på svært vakkert vis i det 77. minutt da han slo en superfrekk hæltunnel på midtstopper Michael Hector, vendte og klinte ballen i mål fra 20 meter før Stefan Johansen rakk opp i press.

Stoke slo forrige sesongs tapende finalist Aston Villa 1-0 i en kamp mellom to svært reservepregede lag. Stoke gjorde åtte bytter fra forrige kamp, mens Aston Villa byttet alle 11. Sam Vokes nikket inn et hjørnespark ved nærmeste stolpe i det 26. minutt, og det ble kampens eneste mål. Belønningen ble hjemmekamp mot Tottenham i kvartfinalen.

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-lag får bortekamp mot Everton.

Liverpool gjorde ni endringer fra mandagens kamp, Arsenal åtte.

Norges landslagskaptein Stefan Johansen fikk en etterlengtet sjanse fra start for Fulham, men det ble ingen stor opplevelse da Brentford vant 3-0 i ligacupen.

Brentford er kvartfinaleklar i ligacupen for første gang i klubbens historie og får besøk av Newcastle.

(©NTB)

Flere nyheter: