Menu
Andreas Leknessund har testet positivt for korona. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Leknessund testet positivt for korona foran Tour de France

Andreas Leknessund (23) har testet positivt for covid-19 elleve dager før Tour de France, melder TV 2. DSM-rytteren tok nylig sin første verdenstourseier.

Av NTB | 20.06.2022 19:15:56

Medisin og helse: Det er ventet at tromsøværingen blir en del av Team DSMs lag til det prestisjetunge rittet i Frankrike. Han opplyser selv om den positive testen overfor TV 2.

– Jeg føler meg heldigvis ikke veldig dårlig. Om jeg ikke blir verre skal det ikke ha noen innvirkning på muligheten min, sier han til kanalen.

Leknessund tok sin første seier på verdenstouren da han vant den andre etappen i rittet Sveits rundt mandag for en uke siden.

DSM-rytteren var inne blant de ti beste i sammendraget helt fram til søndagens avsluttende tempoetappe i Vaduz.

Fra før har flere av hans lagkamerater i DSM testet positivt. Virussmitte har igjen begynt å feste et grep på sykkelfeltet kun uker før Tour de France.

En rekke profiler er smittet den siste tiden. Totalt skal rundt 50 positive tester ha blitt avgitt.

Jumbo-Visma trakk hele laget sitt fra Sveits rundt grunnet koronabekymring foran Touren.

Tour de France innledes 1. juli med en 165,5 kilometer lang etappe som starter og slutter i København. Deretter skal ytterligere to etapper kjøres i landet før sykkeleliten flytter seg over til Frankrike.

Der ble han nummer 15 og falt med det fra 10.- til 13.-plass i sammendraget. Leknessund ble derimot toer i kampen om poengtrøya, mens han også fikk med seg en niendeplass i klatrekonkurransen.

Før helgen trakk UAE-rytter Vegard Stake Laengen seg fra Slovenia rundt for sikkerhets skyld etter at lag- og romkamerat Mikkel Bjerg testet positivt.

(©NTB)