Menu
Alexander Sørloth er tilbake i Leipzig. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Leipzig-sjefen vil gi Sørloth ny sjanse: – Har ingen spisstype som ham

Alexander Sørloth er ønsket i Tyrkia, men Leipzig-trener Domenico Tedesco vil nå gi nordmannen en sjanse til å spille seg inn på laget i den tyske storklubben.

Av NTB | 28.06.2022 11:31:14

Sport: Tedesco snakket om nordmannen da han holdt pressekonferanse mandag. En rekke medier, blant dem rblive.de, har omtalt uttalelsene.

Sørloth var sist sesong utlånt fra Leipzig til spanske Real Sociedad. Nå er avtalen utløpt, og den norske landslagsprofilen returnerer dermed til Tyskland. Samtidig har spekulasjonene rundt 26-åringens framtid pågått i lengre tid.

– Vi gleder oss over den både ene og andre hjemvendte spilleren, som for eksempel Sørloth, som vi ønsker å se nærmere på, sa Leipzig-trener Domenico Tedesco.

– Han er vår spiller, og han gjorde det bra i Real Sociedad. Det har vi merket oss, fortsatte han.

– Jeg vil gjerne ha han med på trening og snakke med han. Vi har ingen spiss som ham (i troppen), spesielt etter at Yussuf Poulsen er ute, sa han.

Poulsen pådro seg nylig en muskelskade. Det kan også være at dansken har pådratt seg båndskader som vil holde han borte fra fotballen en periode framover.

Domenico Tedesco ble hentet inn som Leipzig-trener underveis i forrige sesong. Han var dermed ikke i den tyske klubben da Sørloth ble utlånt til Sociedad. Det kan tale i nordmannens favør når han nå får sjansen til å vise seg fram.

Real Sociedad hadde opsjon på å signere Sørloth på en permanent kontrakt etter sesongslutt, men benyttet seg ikke av denne.

Sørloth scoret fire mål i den spanske toppserien denne sesongen.

Nå varsler Tedesco at Sørloths framtid blir tema i tiden som kommer. Leipzig-treneren tror klubben kan ha bruk for nordmannens kvaliteter.

Ifølge tyrkiske medier skal Besiktas og Fenerbahçe begge ha hatt Sørloth på ønskelista denne våren. Besiktas-sportsdirektør Ceyhun Kazan har i flere intervjuer bekreftet interessen for nordmannen. Også klubbens trener Valerien Ismael har snakket varmt om trønderen som ble en megahit i tyrkisk fotball da han spilte for Trabzonspor i 2019/20-sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: