Menu
Jamie Vardy gir Leicester ledelsen i Premier League-kampen mot West Bromwich. Foto: Michael Regan, Pool via AP / NTB

Leicesters målrush skjøv WBA mot nedrykk

Jamie Vardy brøt måltørken og bidro også med en assist da Leicester tok tre viktige poeng i kampen for mesterligaspill med 3-0 over West Bromwich.

Av NTB | 22.04.2021 23:04:10

Sport: Vardy (hans første på over to måneder), Jonny Evans og glohete Kelechi Iheanacho scoret målene for Leicester. Sistnevnte er nå oppe i åtte mål på de seks siste PL-kampene. Han avgjorde også FA-cupsemifinalen sist helg.

WBA kom til kampen på jakt etter sin tredje strake Premier League-seier, noe klubben ikke har greid siden 2012. Tre scoringer på et snaut kvarter i første omgang knuste det håpet, og laget til Sam Allardyce ble skjøvet ett steg nærmere nedrykk.

Det er ni poeng opp til Burnley på rett side av streken, og bare seks kamper igjen. Leicester festet på sin side grepet om topp-fire-plass. Det er nå fire poeng ned til West Ham på femteplass.

Det første kom etter halvspilt første omgang. Youri Tielemans spilte en flott direktepasning gjennom til Timothy Castagne, og gjesteforsvaret ble overrumplet. Belgieren sentret til Vardy, som scoret sikkert.

Feiringen var svært dempet, ettersom scoringen ble VAR-sjekket for å finne ut om Castagne var offside. Det var han ikke, og det sto 1-0.

Tre minutter senere slo Tielemans et utoverskrudd hjørnespark fra høyre. Det traff WBA-spiller Matthew Phillips i brystet ved nærmeste stolpe og havnet rett på hodet til Jonny Evans, som stanget ballen i mål.

Leicester gikk rett i angrep ved hjelp av hurtige pasninger, før Vardy satte på turboen, slo tunnel på Dara O’Shea og serverte Iheanacho inne i feltet. Han ventet ut keeper og scoret.

Den andre omgangen bar preg av at begge lag visste at kampen var avgjort.

Det ble en frisk start på kampen med store sjanser til begge lag før det var spilt fem minutter, men det var Leicester som skulle score målene.

Rett etter skjøt Castagne i stolpen, men WBA ville også være med på moroa. Et hjørnespark fra Matheus Pereira i det 36. minutt traff tverrliggeren. Kasper Schmeichel i målet hadde ikke kontroll i den situasjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: