Menu
Leicester og Jamie Vardy tok en ny seier. Foto: Michael Regan/Pool via AP / NTB scanpix

Leicester vil være med i mesterligathrilleren

Kampen for plass i neste sesongs mesterliga tilspisser seg i Premier League. Leicester styrket sitt kandidatur med 2-0-seier over Sheffield United torsdag.

Av NTB | 16.07.2020 21:03:08

Sport: De tre poengene betyr at målkongen Jamie Vardy og lagkameratene er nummer fire i Premier League når to kamper gjenstår å spille.

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær kan overta fjerdeplassen med storseier over Crystal Palace senere torsdag, men Leicester uansett med for fullt i topp fire-kampen.

Ned til Wolverhampton på sjetteplass skiller det i tillegg seks poeng. Alt tyder dermed på at Leicester blir dårligst nummer fem i Premier League denne sesongen.

Tredjeplasserte Chelsea er i tillegg kun poenget foran mannskapet til Brendan Rodgers, som dermed har all mulig grunn til å se oppover på tabellen og ikke nedover.

Berge var med i startoppstillingen mot Leicester, men ble tatt av i pausen etter en særdeles blek første omgang av gjestene. Ayoze Perez sendte Leicester i ledelsen da han fikk stå helt alene utenfor 16-meteren etter en snau halvtime.

Hjemmelaget burde også ha scoret flere ganger. Harvey Barnes kom alene med keeper ved to anledninger, men begge ganger avverget Sheffield United-sisteskansen Dean Henderson scoring.

Drøyt ti minutter før full tid satte innbytter Demarai Gray inn 2-0 etter å ha blitt spilt fram av Vardy. Dermed var poengene i boks for vertene.

Leicester møter Tottenham på bortebane i neste runde, før sesongen avsluttes mot Manchester United i det som kan bli en helt avgjørende kamp i mesterligathrilleren.

Sander Berge og Sheffield United er på sin side nummer åtte i Premier League etter torsdagens tap. Med kun to poeng opp til Wolverhampton er det fortsatt håp om spill i europaligaen.

Jamie Vardy er toppscorer i Premier League med 23 scoringer. Torsdag gikk han målløs av banen, men det kunne fort blitt mål igjen. Måltyven hadde flere gode sjanser, blant annet et skudd i stolpen.

(©NTB)

Flere nyheter: