reklame for smiaa
Menu
James Maddison og Jamie Vardy feirer i kampen mot Brighton søndag. Foto: Michael Regan/Pool via AP/NTB

Leicester holder følge med topplagene – Maddison og Vardy herjet

Leicester holder følge i tittelstriden i Premier League og vant 3-0 mot Brighton søndag. Stjernespillerne herjet i det som tidvis var en sjansefest.

Av NTB | 13.12.2020 22:08:12

Sport: Det ble muligheter i fleng i første omgang da Leicester tok imot bunnlaget Brighton. En dobbel av James Maddison og nok en Jamie Vardy-scoring ga 3-0-seier for hjemmelaget.

Dermed er Leicester på tredjeplass, med 24 poeng etter 12 runder. Opp til tetlagene Tottenham og Liverpool er det bare ett poeng. Det er svært jevnt i toppen av Premier League og bare fem poeng fra tetlagene ned til Manchester United på åttendeplass.

Vardy er som vanlig med i kampen om å bli toppscorer i verdens største fotballiga. Han står med ti fulltreffere i årets sesong. Kun Dominic Calvert-Lewin i Everton har flere med elleve.

Men det var Maddison som ble den store spilleren søndag. Etter enorme sjanser begge veier i åpningsminuttene trillet han fint inn 1-0 etter 27 minutter.

Fire minutter før pause ble Vardy spilt alene foran mål, og på velkjent vis plasserte han ballen enkelt i mål. Etter en VAR-sjekk kunne han juble for sesongens tiende mål.

Kampens høydepunkt kom minutter før pause. Et vakkert Leicester-angrep endte med at Vardy trillet ballen til Madison, som elegant skrudde ballen opp i motsatt kryss.

Etter den forrykende førsteomgangen ble det langt kjedeligere i andre omgang, da kampen langt på vei var avgjort.

(©NTB)

Flere nyheter: