Menu
Thomas Lehne Olsen scoret to kjappe mål i Lillestrøms seier over Stabæk. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Lehne Olsens superform forverret Stabæk-krisen

Thomas Lehne Olsen har en sommer han sent vil glemme. Lillestrøm-spissen la på to nye scoringer i 3-2-seieren borte mot bunnplasserte Stabæk onsdag.

Av NTB | 21.07.2021 21:09:37

Sport: Med fem minutters mellomrom styrte Lehne Olsen inn målene som ga LSK tre poeng på Nadderud. 30-åringen er dermed oppe i pene 11 seriemål i årets sesong. Det er kun Ohi Omoijuanfo i Molde som er foran ham på toppscorerlista med 15 fulltreffere.

Stabæk er i en blindgate og ligger helt sist i Eliteserien. Oliver Edvardsen utlignet til 1-1 i det 55. minutt med en følsom lobb, men ti minutter senere lå vertene igjen under. Det sørget Lehne Olsen for da han scoret på et innlegg fra Daniel Gustafsson.

Samme mann økte til 3-1 i kjølvannet av et godt slått frispark signert Fredrik Krogstad. Scoringene smakte ekstra godt ettersom Lehne Olsen sløste med sjansene før pause.

– Det er alltid deilig å score mål, men viktigst var at vi fikk med oss tre poeng, sa LSKs tomålsscorer til Discovery etter kampen.

Lehne Olsen har gjort åtte mål bare den siste måneden. LSK-trener Geir Bakke hyllet eleven etter onsdagens seier.

– Alle lag drømmer om å ha en god spiss som er med i alle faser av spillet, og som i tillegg scorer målene sine. Det er med på å forme tryggheten i gruppa, sa Bakke.

Selv om han satte to baller i nettet, var ikke Lehne Olsen fornøyd med måten Lillestrøm opptrådte på i 2. omgang.

– Stabæk ble mye bedre, men vi fikk ikke til det samme presset som vi hadde i 1. omgang. Derfor ble det spennende da de fikk målet sitt mot slutten.

Med et snaut kvartet igjen dunket Herman Geelmuyden inn 2-3-reduseringen, men Stabæk kom ikke nærmere poeng.

Lillestrøm står med åtte strake kamper uten tap. Romerikingene har ikke gått av banen tomhendt siden 30. mai, og på tabellen ligger opprykkslaget på 6.-plass med 21 poeng. Med to kamper mindre spilt er LSK à poeng med Vålerenga og ett poeng bak Rosenborg.

– Vi har god stemning i garderoben. Åtte kamper uten tap er gledelig, men vi ser i 2. omgang i dag at vi har mye å rette på, sa Lehne Olsen.

Tre dager senere ble det også tap i Kjønøs første kamp som sjef foran eget publikum. Stabæk har spilt ni oppgjør på rad uten å vinne.

– Vi er klart bedre i 2. omgang, og har en del spill vi skal bygge videre på. Vi slipper inn for enkle mål, men angrepsspillet og energien er mye bedre enn før, sa Kjønø til Discovery.

Onsdagens kamp skulle opprinnelig vært spilt i årets første serierunde, men den ble utsatt på grunn av Viken-klubbenes manglende treningsgrunnlag som følge av regionale koronarestriksjoner.

Stabæk og Lillestrøm skal ut i hver sin «hengekamp» også 28. juli. Da er henholdsvis Mjøndalen (b) og Sarpsborg (h) motstandere, men før den tid skal lagene til helgen spille cupfotball for første gang siden 2019. NM ble i fjor avlyst på grunn av koronapandemien.

Ifeanyi Mathew ga Lillestrøm tidlig ledelsen etter en real keepertabbe. Nigerianerens skudd fra 25 meter gikk på keeper, men Marcus Sandberg slapp likevel ballen under seg og i nettet.

Eirik Kjønø tapte sist helg debutkampen som Stabæk-trener mot Strømsgodset. Der misbrukte bærumslaget et straffespark som kunne gitt 30-åringen en pangstart som Eliteseriens yngste hovedtrener.

(©NTB)

Flere nyheter: