Menu
Foto: Privat

Legger ut på en fem timers lang svømmetur

Richard Jacobsen skal sammen med sine kamerater legge ut på en fem timers lang svømmetur fra Bømlo til Auklandshamn nå kommende lørdag.

Av Daniel DeNiazi | 08.07.2021 23:10:07

Den årlige tradisjonen har hatt en distanserute fra Nappholmene til Auklandshamn siden 2011, men i år ønsker Richard og kameratene og utvide horisonten til flere timer enn de har utøvd de siste ti årene.

– Vi startet med denne årlige tradisjonen sommeren 2011, hvor vi har hatt vår svømmetur fra Nappholmene til østre vågen i Auklandshamn. I år ønsker vi å utvide horisonten, og da svømmer vi fra Torsiden på Bømlo til samme sted, sier Richard Jacobsen fra Auklandshamn til Radio Haugaland.

Det var avisa Sunnhordland som først omtalte nyheten.

Jacobsen sier at det er lagt til rette for følgesbåt, og at følgesbåten  «Amanda» er blant båtene som skal være tilstede. Det stilles en del krav til sikkerhetsmomenter før man kan legge ut på en svømmetur.

– Vi har vært i kontakt med ulike instanser og vi opplever at de ser dette som positivt. Sikkerheten kommer alltid først, og slik har det vært siden vi startet for ti år siden. Det blir spennende og se hvordan det går, men jeg tror det skal gå fint.

Jacobsen sier at det er ventet at flere deltar i den årlige tradisjonen, som har fått navnet «Swim Trim». Tradisjonen arrangeres av Richard Jacobsen, Eivind Våga Kallevik og Oliver Hagen- Smith.

Flere nyheter: