Menu
Lombardias helsesjef Giulio Gallera (i midten) sammen med regionspresident Attilio Fontana og velferdssjef Luigi Caiazzo på en pressekonferanse i Milano fredag. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix

Leger og sykepleiere smittet av covid-19 i Italia

Ytterligere åtte personer har testet positivt for det nye koronaviruset i Nord-Italia, blant dem fem sykepleiere og leger, opplyser helsemyndighetene.

Av NTB | 21.02.2020 18:46:23

Medisin og helse: Det totale antallet covid-19-pasienter i Italia har dermed steget til 17.

De nye smittetilfellene ble oppdaget i Lombardia-regionen, hvor landets første såkalte sekundære smittetilfeller er påvist, opplyste den regionale helsesjefen Giulio Gallera på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Den første i Nord-Italia som ble syk av lungeviruset, var en 38 år gammel italiener. Han hadde møtt noen som kom tilbake fra Kina 21. januar uten symptomer på covid-19 og er nå innlagt på sykehus i kritisk tilstand. Mannens kone og en venn har også testet positivt for viruset.

Tre pasienter på sykehuset i småbyen Codogno der han ankom med influensalignende symptomer for få dager siden, er også smittet. Det samme er fem sykepleiere og leger. Codogno ligger rundt seks mil sørøst for millionbyen Milano.

Rundt 150 mennesker er nå plassert i isolasjon i påvente av testsvar. I Codogno har myndighetene dessuten stengt skoler, offentlige bygninger, restauranter og kafeer.

I forsøket på å hindre spredning har myndighetene bedt til sammen 35.000 innbyggere i Codogno, samt nabobyene Castiglione d’Adda og Casalpusterlengo, om å holde seg hjemme for å være på den sikre siden.

(©NTB)

Flere nyheter: