Menu
Sørgende samler seg rundt båren til en mann som ble drept av en bilbombe som kostet fem mennesker livet i Kabul tirsdag, blant dem to kvinnelige leger. Foto: AP / NTB

Leger drept av bilbombe i Kabul

Minst fem personer, blant dem to kvinnelige leger og to fengselsansatte, ble drept da en bilbombe eksploderte i Afghanistans hovedstad Kabul tirsdag.

Av NTB | 22.12.2020 17:38:22

Medisin og helse: Bomben var festet til bilen de kjørte, og ytterligere to personer ble såret, den ene av dem en kvinnelig lege og den andre en tilfeldig forbipasserende.

Ifølge en talsmann for politiet var bilen på vei til Pul-e-Charkhi-fengselet, der legene jobbet.

Den ytterliggående islamistgruppa IS tar i en kunngjøring på seg ansvaret for bomben, men president Ashraf Ghani retter også en anklagende pekefinger mot Taliban som regjeringen nå sitter i fredsforhandlinger med.

– Terroristgruppene, inkludert Taliban, som har lidd nederlag på slagmarken, angriper nå sivile i byer, langs hovedveiene og i offentlige bygninger. Dette er et tegn på at de er desperate og nedkjempet, heter det i en kunngjøring fra Ghani.

Volden i Afghanistan har blusset opp de siste ukene, blant annet i Kabul der ti mennesker ble drept og over 50 ble såret i et bombeattentat mot politikeren Khan Mohammad Wardak søndag. Wardak overlevde attentatet, men ble såret.

Noen dager tidligere ble viseguvernøren i Kabul-provinsen, Mahbobullah Mohebi, drept i et lignende attentat.

Mandag ble journalisten Rahmatullah Nekzad, som jobbet for Al Jazeera og nyhetsbyrået AP, drept i et attentat i Ghazni øst i landet. Han var den sjuende journalisten som ble drept i Afghanistan i år.

(©NTB)

Flere nyheter: