reklame for Utvik Autoservice
Menu
Tilstanden til Alex Zanardi er stabil etter den alvorlige håndsykkelulykken fredag, og legene er forsiktige optimister på den italienske racerføreren og parasyklistens vegne. Foto: Mauro Pimentel, AP / NTB scanpix

Legene melder om «positive tegn» for Zanardi

Tilstanden er stabil for racerføreren og parasyklisten Alex Zanardi etter den alvorlige håndsykkelulykken fredag. Legene mener det er et positivt tegn.

Av NTB | 21.06.2020 18:49:05

Sport: – Håpet stiger etterhvert som tiden går og tilstanden fortsatt er stabil. Det betyr at det ikke har kommet tilbakeslag, og det er veldig positivt, sier Sabino Scolletta, som er leder av intensivavdelingen ved sykehuset i Siena der Zanardi er innlagt.

Zanardi pådro seg svært alvorlige hodeskader da han under et håndsykkelløp fredag mistet kontrollen i en utforbakke og kolliderte med en trailer. Han har en rekke brudd i ansiktet, og legene frykter for synet hans.

53-åringen ble fløyet til sykehus, og fredag ble han operert i tre timer. Det var komplisert nevrokirurgi som ble utført. Etterpå ble han lagt i kunstig koma med respirator.

– Vi kan ikke utelukke komplikasjoner, men det ser mye bedre ut enn da han kom hit, sa Scolletta.

Italienske myndigheter har innledet gransking av omstendighetene rundt ulykken.

Zanardi var på 1990-tallet Formel 1-fører. Størst suksess hadde han etter overgangen til indycarserien CART, der han ble sammenlagtvinner to ganger før han i 2001 mistet begge beina i en stygg ulykke under et løp i Tyskland. Siden har han vunnet fire Paralympics-gull og en rekke VM-gull i håndsykling.

Han har også fortsatt som racerfører ved hjelp av beinproteser og etter hvert spesialtilpassede biler som kan kjøres utelukkende ved hjelp av hendene.

Zanardi regnes som en av Italias største idrettshelter.

(©NTB)

Flere nyheter: