reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Paolo Rossi i begravelsen til tidligere Italia-trener Cesare Maldini. Foto: Antonio Calanni / AP /NTB.

Legenden Rossi er død

Den italienske fotballegenden Paolo Rossi er død, 64 år gammel. Han ble helt i hjemlandet da han som toppscorer førte Italia til VM-gull i 1982.

Av NTB | 10.12.2020 09:23:31

Sport: Det melder RAI Sport ifølge Football-Italia.

– For en forferdelig og trist nyhet: Paolo Rossi har forlatt oss, uttaler TV-verten Enrico Varriale, som hadde Rossi som medkommentator på kanalen RAI.

Rossi ble med seks mål toppscorer og kåret til VMs beste spiller i 1982. Samme år ble han tildelt den prestisjetunge prisen Gullballen.

– Uforglemmelige Pablito, som fikk oss alle til å elske sommeren 1982, sier Enrico Varriale videre.

Men det var i en gruppespillkamp mot Brasil at Rossi plutselig slo igjennom. Trener Enzo Bearzot valgte, til tross for kritikk fra italiensk presse, å starte med Rossi som spiss. Rossi svarte på kritikken med å score hat trick i Italias 3-2-seier.

Rossi scoret også begge målene da Italia slo Polen 2-0 i semifinalen.

Med de ni VM-målene er han sammen med Roberto Baggio Italias toppscorer i VM.

Som klubbspiller var Rossi innom en rekke klubber. Mens han var i Juventus fra 1981 til 1985 var han blant annet med å vinne cupvinnercupen i 1984, serievinnercupen i 1985, samt Serie A i 1982 og 1984.

Stjernespissen med kallenavnet «Pablito» var utestengt på grunn av sin rolle i kampfiksing og illegal gambling i 1980. Han returnerte to år etter og scoret i finalen da Italia sikret seg verdensmestertittelen med seier 3-1 over Vest-Tyskland.

Totalt scoret han 20 mål som landslagsspiller. Av de kom tre i hans første VM i Argentina i 1978. Faktisk scoret han sitt første landslagsmål i sin første VM-kamp da han utlignet mot Frankrike i Italias åpningskamp.

(©NTB)

Flere nyheter: