reklame for Utvik Autoservice
Menu
Ludostore er et av Vidar Vollviks selskaper Statens legemiddelverk torsdag kveld ila markedsførings- og omsetningsforbud for medisinske munnbind med øyeblikkelig virkning. Foto: Skjermdump / NTB scanpix

Legemiddelverket gir Vollviks selskaper omsetningsforbud for munnbind

Statens legemiddelverk ila torsdag kveld Idar Vollviks selskaper omsetningsforbud for munnbind med øyeblikkelig virkning.

Av NTB | 03.09.2020 20:22:57

Kriminalitet og rettsvesen: I et vedtak som ble lagt ut på Legemiddelverkets nettsider torsdag kveld, forbys Vollviks selskaper Vovi AS, Ludo Store og Norske Nettbutikker all form for markedsføring og omsetning av medisinske munnbind med øyeblikkelig virkning.

Vedtaket innebærer at selskapet også må trekke tilbake alt det aktuelle utstyret fra distribusjonsleddene.

– I en politiaksjon i Bergen 1. og 2. september 2020 avdekket Legemiddelverket at ikke-medisinske munnbind hadde blitt ommerket og feilmerket for å fremstå som medisinske munnbind, skriver Statens legemiddelverk.

Det var torsdag ettermiddag fremdeles mulig å bestille medisinske munnbind fra Ludo Store, men dette blir etter Legemiddelverkets beslutning nå forbudt. De tre selskapene må videre rapportere tilbake til Legemiddelverket når de har gjennomført pålegget.

Selskapene pålegges også å informere kundene sine om vedtaket.

Vollvik og en til i Vovi AS er siktet for å ha brutt lov om medisinsk utstyr og reglene for merking og markedsføring av slikt utstyr. Strafferammen på de aktuelle bestemmelsene er bøter eller fengsel i opptil to år dersom det foreligger skjerpende omstendigheter.

(©NTB)

Flere nyheter: