Menu
President Marit Hermansen i Legeforeningen er bekymret for utsatt helsepersonell og mener de bør prioriteres lenger fram i vaksineringskøen. Foto: Lise Åserud / NTB

Legeforeningen bekymret for smitteutsatt personell

Høyt smittetrykk og stor belastning på helsetjenesten betyr at utsatt helsepersonell burde vaksineres samtidig som risikogruppene, mener Legeforeningen.

Av NTB | 17.12.2020 18:23:13

Medisin og helse: – Smittesituasjonen og gjeldende kunnskap om vaksinene bør være det som avgjør den faktiske prioriteringen. Smittesituasjonen kan endre seg raskt. Ved et høyt smittetrykk og stor belastning på helsetjenesten er det derfor viktig å prioritere helsepersonell først, eksempelvis ansatte på sykehjem og sykehus, sier president Marit Hermansen i Legeforeningen i en pressemelding.

Først i prioriteringskøen er beboere på sykehjem, personer over 65 år og alvorlig syke. Helsepersonell kan ifølge helsemyndighetene bli prioritert høyere dersom smittepresset øker. Det kan også vurderes om noen grupper helsepersonell bør få vaksinen tidligere.

Legeforeningen peker på den kritiske situasjonen for kolleger i Sverige og Danmark, og de mener det er helt avgjørende at norske myndigheter er føre var.

(©NTB)

Flere nyheter: