Menu
En ny, nasjonal nedstenging må til for å få kontroll over smittesituasjonen i Italia, mener lederen for Sacco-sykehusets avdeling for smittsomme sykdommer. Illustrasjonsfoto: Luca Bruno / AP / NTB

Lege: Situasjonen ute av kontroll i Italia

Virussituasjonen i Italia er i stor grad ute av kontroll, sier en ledende ekspert i landet. Leger ber om ny, nasjonal nedstenging.

Av NTB | 09.11.2020 14:08:22

Medisin og helse: Forrige uke innførte statsminister Giuseppe Conte portforbud om natten i hele landet. I fire regioner ble det innført ytterligere tiltak, inkludert stenging av de fleste butikker og serveringssteder.

Økende smitte og flere sykehusinnleggelser legger press på helsevesenet og har ført til krav om flere restriksjoner.

– Det er dessverre ingen tvil om at situasjonen stort sett er ute av kontroll. Andre sykdommer går ikke til streik bare fordi covid-19 eksisterer, og vi må organisere oss. Ellers vil pandemien gjøre langt større skade enn de allerede triste dødstallene, sier Massimo Galli, som leder avdelingen for smittsomme sykdommer ved Sacco-sykehuset i Milano. Han støtter legeforeningenes krav om en ny nedstenging av landet.

En nasjonal nedstenging med store økonomiske konsekvenser bidro til å stanse smittespredningen tidligere i år, men nå stiger tallene igjen.

Mot slutten av forrige uke ble det registrert rundt 450 daglige dødsfall og over 30.000 nye smittetilfeller.

Så langt har 935.000 personer fått påvist smitte i Italia, som var det første landet i Europa som ble hardt rammet. Over 41.000 mennesker har dødd.

(©NTB)

Flere nyheter: