Menu
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Lege politianmeldt for brudd på smittevernloven

En kommune på Haugalandet mener en legen utgjorde en smittefare og har valgt å anmelde saken. Koronasyke utenlandske arbeidere skal blant annet ha blitt testet i nærheten av andre pasienter.

Av Egil M Solberg | 23.12.2020 23:24:45

Koronapandemi: En lege på Haugalandet har drevet med det kommunen mener er smittefarlig koronatesting, melder NRK Rogaland.

Nå har kommunen stengt testvirksomheten og politianmeldt legen.

Legen har utsatt seg selv og andre for koronasmitte gjennom smittefarlig testing, mener den aktuelle kommunen.

Fikk bekymringsmeldinger

Det skal ha kommet flere bekymringsmeldinger før det ble iverksatt tilsyn den 24. november.

Ifølge tilsynsrapporten brukte legen bare munnbind, men ikke hansker, øyebeskyttelse eller smittefrakk ved koronatestingen.

Testingen har blant annet pågått på en parkeringsplass utenfor et kjøpesenter, i korridoren på legesenteret og ved betalingsautomaten på legesenteret.

Køen har ifølge rapporten ikke vært organisert, og kommunen mener praksisen bryter med pasientenes personvern og kravene til avstand, melder NRK.

Testet utenlandske arbeidere

I dokumentasjonen kommunen har fått tilgang til, kommer det også frem at legen koronatester utenlandske gjestearbeidere på vegne av lokale bedrifter.

Flere av gjestearbeiderne skal ha fått positive prøver, og minst en av disse skal også ha vært i kontakt med vanlige pasienter på legekontoret, skriver kanalen.

Flere nyheter: