Menu
Omar Elabdellaoui får behandling på sykehus. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Lege om Elabdellaouis synsskade: – Det ene øyet er mer skadd enn det andre

Omar Elabdellaoui behandles på sykehus for skader av fyrverkeri. Nordmannens lege sier det er vanskelig å si når Tyrkia-proffen er tilbake på fotballbanen.

Av NTB | 01.01.2021 16:53:05

Sport: Sent torsdag kveld bekreftet Galatasaray at Elabdellaoui ble skadd da fyrverkeri eksploderte i hånden hans i forbindelse med feiring av nyttår. Episoden skjedde hjemme hos den norske landslagsprofilen.

Dagen etter uttalte Elabdellaouis lege seg om situasjonen da han møtte pressen utenfor sykehuset.

– Jeg kan si at det ser bedre ut enn i går. Det ene øye er mer skadd enn det andre. Det er vanskelig å si noe som helst om når han kan returnere til fotballen igjen. Vi håper at tilstanden skal bli enda bedre i tiden som kommer, sa Vedat Kaya, ifølge den tyrkiske avisen Evrensel.

Han la videre til at ytterligere inngrep kan bli nødvendig, men at det først blir gjort en ny vurdering av Elabdellaouis helsetilstand lørdag.

– Han har syn, men det er vanskelig å si hvordan progresjonen blir den kommende perioden. Syn kan endre seg ut fra små ting. Hvis vi vasker det (øyet) den neste dagen, kan synet bli bedre. Jeg ønsker ikke å foregripe noe av dette, sa Kaya.

Der ble det gitt få opplysninger om Elabdellaouis skade, men klubben understreket alvoret i situasjonen. I tillegg ble det uttrykt kritikk rundt at den typen fyrverkeri som forvoldte nordmannens skade kunne selges uten videre.

Galatasarays trener Fatih Terim og flere representanter for klubbledelsen skal ha vært sammen med Elabdellaoui på sykehuset etter ulykken. Visepresident Abdurrahim Albayrak uttalte seg til flere medier utenfor Liv-sykehuset i Ulus.

Ifølge NTV opplyste Albayrak at klubbledelsen hastet til sykehuset så fort de ble gjort kjent med Elabdellaouis situasjon.

– Vi har hatt en uheldig ulykke i de siste minuttene av 2020. Vi er alle veldig lei oss, sa Albayrak.

– En ambulanseansatt på stedet tok bilder og delte dem i sosiale medier. Det er synd og skam, sa visepresidenten – og fortsatte:

– Denne personen (Elabdellaoui) har tre barn, og Galatasaray har 30 millioner fans. Vår venn er elsket av tusenvis av mennesker, familie og venner i dette landet. Hva slags samvittighet ligger bak et slikt bilde? Det er en skam, er det ikke?

Albayrak varsler at episoden blir forfulgt.

– Vi skal følge dette til siste slutt. Vi lar ikke dette passere, sa han.

– Øynene hans blir vasket, og forhåpentligvis vil det gjøre ting klarere. Legene gjør alt de kan. Etter at øynene hans er vasket, vet vi utfallet, sa Galatasarays visepresident.

Han bekreftet så at ulykken skjedde hjemme hos forsvarsspilleren.

29 år gamle Elabdellaoui skal hele tiden ha vært ved bevissthet.

– Jeg snakket med ham, og han sa «tusen takk». Venner fra klubben reiste hjem til ham for å bistå familien, opplyste Albayrak.

Også Galatasaray-kaptein Arda Turan skal ha vært sammen med Elabdellaoui på sykehuset etter ulykken.

29-åringen fra Oslo ble utviklet i akademiet til Manchester City. Etter leieopphold i Strømsgodset, Feyenoord og Eintracht Braunschweig spilte han en sesong for den tyske klubben og seks for Olympiakos før han sist sommer ble Galatasaray-spiller.

Han har også et leieopphold i engelske Hull bak seg. Han har 49 landskamper for Norge.

Elabdellaouis ulykke har fått stor oppmerksomhet i tyrkiske medier det siste døgnet. Fredag la i tillegg Galatasaray ut en oppdatering på sine nettsider.

Han var samtidig mektig provosert og forbannet over at medlemmer av ambulansepersonellet som behandlet Elabdellaoui skal ha tatt bilder av nordmannen og publisert disse i sosiale medier.

Elabdellaoui skal motta behandling for brannskader i ansiktet. Det fryktes for skader på nordmannens syn.

Det har ikke vært en enkel høst for Elabdellaoui etter overgangen fra greske Olympiakos. I november var det hans positive koronaprøve som førte til at hele landslagstroppen ble satt i karantene slik at Norges nasjonsligakamp mot Romania ble avlyst og et «nødlandslag» måtte stables på beina til den avgjørende kampen mot Østerrike.

(©NTB)

Flere nyheter: